ChatGPT do své mobilní aplikace přidává nové funkce

ChatGPT do své mobilní aplikace přidává nové funkce
2023-09-27T14:07:00+02:00
• 28. 9. 2023

Zdroj: Slate.com

Společnost OpenAI před časem uveřejnila mobilní aplikaci pro operační systémy Android a iOS, která přináší populárního chatbota ChatGPT i na mobilní zařízení. Postupem času tato aplikace získává stále lepší funkce a nyní došlo na přidání hlasových funkcí a analýzu obrázků.

Mobilní aplikace ChatGPT obdrží nové funkce

Aplikace ChatGPT by podle informací na blogu OpenAI měla získat možnost ovládat chatbota hlasem. Tuto funkci bude možné aktivovat v nastavení aplikace. OpenAI k tomu uvádí: „Nová hlasová funkce je poháněna novým modelem převodu textu na řeč, který je schopen generovat lidský hlas pouze z textu a několika sekund ukázkové řeči. Spolupracovali jsme s profesionálními dabéry, abychom vytvořili každý z hlasů. K přepisu mluveného slova do textu používáme také Whisper, náš opensourcový systém rozpoznávání řeči.“

1687928718 chatgpt on iphone story 760x457x

Zdroj: Neowin

Další novinkou, která do ChatGPT dorazí, je možnost analýzy fotografií a obrázků. V aplikaci bude možné pomocí tlačítka pořídit fotografii, nebo vybrat obrázek z galerie. ChatGPT pak bude umět postupně analyzovat obrazový materiál a provádět různé úkoly. OpenAI k tomu uvádí: „Analýza obrazu je poháněna multimodálními GPT-3.5 a GPT-4. Tyto modely aplikují své dovednosti jazykového uvažování na širokou škálu obrázků, jako jsou fotografie, snímky obrazovky a dokumenty obsahující text i obrázky.“

Výše uvedené nové funkce budou postupně zaváděny do aplikace během několika příštích týdnů a k dispozici budou nejprve pro uživatele placených verzí CahtGPT Plus a Enterprise. Funkce budou rovněž brzy dostupné také pro vývojáře.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat