Apple také uvedl nový adaptér a dva nové kabely

Apple také uvedl nový adaptér a dva nové kabely
2023-09-14T06:00:34+02:00
• 14. 9. 2023

Zdroj: Apple

Apple letos představil další generaci iPhonů. Konkrétně zde máme čtyři nové modely, u kterých došlo k asi největší změně za posledních několik let. Apple změnil konektor a nově se nabízí USB C. Ostatně tuto změnu musel zavést, jelikož si ji žádá legislativa nejen v EU. I tak se mu podařilo z tohoto donucení udělat marketingový tahák, byť se dlouho bránil. Nově se chlubí, že můžete nabíjet mnoho produktů s jedním konektorem. I tak si zde nechal místo pro kontroverzi.

Nutné příslušenství?

Sice všechny modely mají USB C, tak jsou zde rozdíly. Jen iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max mají k dispozici technologii USB 3, díky které může přenos dosahovat rychlosti 10 Gbps. Základní modely ale mají jen USB 2.0. V obou případech je podporováno 20W nabíjení, k čemuž potřebujete i vhodnou nabíječku.

S novými konektory ale také představil i nové příslušenství v kategorii kabelů. V první řadě zde máme adaptér USB‑C/Lightning, která má nastavenou cenu na 890 Kč. To se bude například hodit těm, co ještě doma mají nějaké zařízení s Lightning konektorem, ale vše ostatní mají již s USB C, tedy i nabíječky.

MUQX3 1000x1000x

Zdroj: Apple

Kromě toho Apple zařadil do nabídky USB C kabel s podporou 60 W a s délkou pak 1 m. Zde je cena nastavena na 590 Kč. K dispozici je ještě 2metrová verze s podporou 240 W za 890 Kč. Kupodivu nejsou tyto kabely zrovna moderní. Podporují jen technologii USB 2.0. Je zajímavé, že zatím nemá ve své nabídce USB C kabel s podporou USB 3.0 pro nové iPhony 15 Pro. Zřejmě zákazník bude muset hledat u jiného prodejce. Případně můžete zakoupit alternativu v podobě Thunderbolt 4 kabelu, který podporuje až USB 4, ale jednometrová verze přijde na 1 990 Kč v Apple Store.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat