Amazon představil novou generaci brýlí Echo Frames

Amazon představil novou generaci brýlí Echo Frames
2023-09-23T16:35:20+02:00
• 23. 9. 2023

Amazon Echo Frames; Zdroj: Amazon

Nositelná elektronika se stává každým dnem stále populárnější, a tak není divu, že výrobci přicházejí s všemožnými nápady. Chytré hodinky nebo bezdrátová sluchátka jsou dnes již naprostým standardem, ale můžeme se setkat například i s brýlemi, které v sobě mají ukryté například kamery, nebo reproduktory pro poslech hudby. Právě na druhé zmíněné se zaměřuje technologický gigant Amazon, který představuje novou generaci svých brýlí Echo Frames.

Amazon Echo Frames

Hned na začátek výrobce uvádí, že nová generace Echo Frames je o 15 % tenčí než předchůdce, přičemž se razantně zvýšila výdrž na jedno nabití. Ta má dosahovat až na 6 hodin poslechu hudby či telefonování, tedy až o 40, potažmo až 80 % více, než předešlá generace Echo Frames. Mezi další novinky patří například také přehrání konkrétního playlistu po dvojitém poklepání, není však jasné, zda toto gesto bude podporovat jen Amazon Music, nebo i konkurenční streamovací služby. Další skvělou novinkou je také podpora připojení více zařízení naráz, bude tak možné přepínat třeba mezi mobilem a notebookem.

stažený soubor (1) 1320x742x stažený soubor (5) 1320x742x stažený soubor (2) 1320x743x

Zdroj: Amazon

Zásadního vylepšení nabyla také zvuková stránka zařízení. Amazon uvádí, že v nových Echo Frames jsou na míru vyrobené měniče, které společně s novou konstrukcí zaručí ještě lepší reprodukci obsahu. To samé platí také mikrofonech, které slouží pro vstup zvuku. Dle dostupných informací výrobce výrazně zapracoval na izolaci okolního hluku pro co nejlepší požitek z přehrávaného obsahu a stejně je to i naopak, kdy váš obsah bude mnohem méně slyšitelný okolím. Díky vylepšené umělé inteligenci má být také snazší komunikace s Alexou.

stažený soubor (4) 967x743x

Zdroj: Amazon

Brýle jsou ale stále „jen“ brýle a pro mnoho uživatelů se mimo jiné jedná i o módní doplněk. Amazon nově začal spolupracovat se společností Carrera, která speciálně navrhnula nové tvary obrouček. Letos jich na výběr tak bude až 7. Kromě chytrých funkcí bude na výběr také z velkého množství skel, například tedy sluneční, polarizační, s filtrem modrého světla, nebo klasicky dioptrické na předpis, to vše v několika různých barvách a odstínech.

stažený soubor (3) 495x743x

Zdroj: Amazon

Cena Amazon Echo Frames startuje na 269,99 dolarech, dále už jen záleží, jak si zákazník nakonfiguruje obroučky se skly.

Zdroje: techcrunch.com, aboutamazon.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat