WhatsApp testuje nový způsob pro vstup a opuštění skupinových hlasových chatů

WhatsApp testuje nový způsob pro vstup a opuštění skupinových hlasových chatů
2023-08-10T13:38:14+02:00
• 11. 8. 2023

Zdroj: Dotekománie

Hlasové chaty jsou funkce, která je zde již pro standardní chaty poměrně dlouho. Loni dostala tato funkce mnoho vylepšení a nyní dostávají možnost hlasových chatů i skupiny.

WhatsApp skupiny získávají hlasové chaty

Novinka se objevila v beta verzi aplikace pro Android s číslem sestavení 2.23.16.19, která je k dispozici vybraným beta testerům prostřednictvím Google Play. Pakliže je funkce hlasového chatu ve skupině povolena a všichni účastníci skupiny používají kompatibilní verzi aplikace, uvidí v horní části aplikace novou ikonu pro zahájení hlasového chatu. Klepnutím na tuto ikonu účastník zahájí nový hlasový chat. Ostatním účastníkům ve skupině se pak zobrazí rozhraní, skrze které se k hlasovému chatu mohou připojit a nahrát zvukový záznam. V případě, že se k hlasovému chatu nikdo nepřipojí po dobu 60 minut, automaticky se po uplynutí doby ukončí.

WA AUDIO CHAT FEATURE GROUP ANDROID 2160x2400x

Zdroj: WABetaInfo

Hlasový chat by měl být obecně dostupný jen pro skupiny, které čítají více než 32 účastníků. Výhodou této nové funkce je, že existence, nebo zahájení hlasového chatu se ostatním zobrazí, aniž by jim telefon vyzváněl, nebo odesílal nějakou zvukovou notifikaci. Účastníkům odejde pouze tichá push notifikace a v seznamu chatů se u takového chatu zobrazí miniaturní ikona signalizující probíhající hlasový chat. I v tomto případě jsou veškeré hlasové chaty chráněny koncovým šifrováním, takže se uživatelé nemusí obávat odposlechu třetími stranami.

Zdroje: wabetainfo.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat