UNESCO vyzvalo k úplnému zákazu chytrých telefonů ve třídách

UNESCO vyzvalo k úplnému zákazu chytrých telefonů ve třídách
2023-07-29T10:00:23+02:00
• 29. 7. 2023

Zdroj: Oxford Learning

Organizace OSN pro vzdělávání, vědu a kulturu – UNESCO, vydala zprávu, ve které vyzývá globálně školy, aby zavedly úplný zákaz používání chytrých telefonů v učebnách, kromě opravdu nezbytných případů.

UNESCO vyzvalo k omezení telefonů ve školách

Ve zprávě je uvedeno, že stačí telefon poblíž, kdy na telefonu zazvoní oznámení a studentova pozornost je narušena a může trvat až dvacet minut, než se opět začne plně soustředit na školní práci. Ve zprávě o monitorování globálního vzdělávání z letošního roku je citována studie, která se zaměřila na školy v zemích Belgie, Španělska a Velké Británie, které úplně odstranily chytré telefony ze tříd. Tento krok dle studie měl vliv na zlepšení studijních výsledků, a to zejména u žáků, kteří v učivu zaostávali ve srovnání se svými vrstevníky.

21803686 0 image a 6 1575458174206 1908x1146x

Zdroj: Daily Mail Online

Digitální revoluce má nezměrný potenciál, ale stejně jako zazněla varování ohledně toho, jak by měla být regulována ve společnosti, je třeba věnovat podobnou pozornost způsobu, jakým je využívána ve vzdělávání,“ varovala generální ředitelka UNESCO Audrey Azoulay před používáním chytrých telefonů ve třídách. UNESCO rovněž uvedlo, že již téměř čtvrtina zemí nějakým způsobem aplikovala zákaz chytrých telefonů skrze své zákony. Dle zjištění UNESCO jsou zákazy nejčastější v zemích Asie.

V jiných zemích byly zákazy v oblasti vzdělávání aplikovány například z obav o narušení soukromí. Patří sem například Německo, Dánsko, Francie nebo Spojené státy americké. Například Německo v některých zemích zakázalo používání produktů Microsoft.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat