Přenosný internet od Vodafonu slouží doma, na chatě i v kempu. Nově je k dispozici také v 5G rychlosti komerční článek

Přenosný internet od Vodafonu slouží doma, na chatě i v kempu. Nově je k dispozici také v 5G rychlosti [komerční článek]
2023-06-24T09:00:27+02:00
• 24. 6. 2023
3

Ke kvalitnímu a rychlému internetu se domácnost může připojit i v místech, kde není dostupné klasické pevné připojení. Nově lze totiž využít mobilní síť 5G od Vodafonu, která má nejširší pokrytí v České republice a v jejím dosahu se už nyní nachází více než 75 % české populace. Na dovolené nebo na chatě stačí jen zapojit modem do zásuvky a užít si vysokorychlostní 5G internet, který za zákazníkem jednoduše doputuje vzduchem. Pro představu – rychlost stahování i odesílání dat je oproti dosavadní 4G variantě přenosného bezdrátového internetu více než sedminásobná.

Přenosný internet od Vodafonu nyní umožňuje okusit zákazníkům výhody nejmodernější 5G sítě i tam, kam klasické kabelové připojení zatím nedosáhne. Protože Vodafone aktuálně pokrývá 5G signálem více než 75 % populace, což je nejvíce ze všech operátorů, je možné bez problémů surfovat na internetu i na chatách nebo výletech. V létě, kdy jsou lidé zvyklí být častěji mimo domov, tak Vodafone umožní vytvořit si stabilní Wi-Fi v podstatě kdekoliv.

„V dnešní době jsou nároky na internetové připojení stále vyšší. Snažíme se proto poskytnout našim zákazníkům maximální svobodu, aby mohli být spolehlivě online, ať už se nachází kdekoliv. Nejen, že si mohou díky přenosnému internetu vytvořit stabilní Wi-Fi třeba v kempu či na chalupě, nyní si mohou naplno užívat i všechny výhody naší superrychlé 5G sítě,“ říká Simona Lišková, marketingová ředitelka Vodafonu. A doplňuje: „Vybere si u nás každý, stačí si rozmyslet, k jakému účelu připojení potřebuje. Pokud zákazník hledá stabilní připojení do domácnosti na pevnou adresu a je v dosahu kabelového internetu, stále platí, že nejlepší volbou je pevný internet. Ten lze nyní ve Vodafonu pořídit již od necelých 200 korun.

Všechny výhody přenosného 5G internetu mohou zákazníci využít za akční cenu 577 Kč měsíčně a k dispozici získají 300 GB dat. Podle aktuálních statistik Vodafonu je měsíční spotřeba dat u dosavadní 4G varianty maximálně 40 GB, u fixního internetu průměrně 250 GB. Datová porce u přenosného 5G internetu tak bez problémů pokryje i videohovory, hraní her i sledování filmů, třeba prostřednictvím Vodafone TV.

Více informací je k dispozici na webových stránkách.

Rychlá, jednoduchá a bezstarostná instalace modemu

Nový přenosný internet oproti 4G variantě nabízí více než pětkrát vyšší kapacitu sítě a dokonce sedmkrát vyšší rychlost dat. Aby bylo možné ho využít naplno, stačí jen splnit dvě základní podmínky. Zákazník se musí nacházet v oblasti pokryté 5G signálem a mít k dispozici odpovídající modem. Pro tyto účely skvěle poslouží Vodafone GigaCube 5G, který díky svému minimalistickému designu skvěle doplní každý interiér.

Po objednání doručí Vodafone modem společně se SIM kartou až na adresu dodání a zprovoznění služby zvládne naprosto každý zcela bez pomoci. Do modemu totiž stačí SIM kartu jednoduše vložit, zapojit do zásuvky a pak už jen v klidu surfovat na internetu. Není potřeba návštěva technika a odpadá složitá instalace či konfigurace.

Pokud zákazník nechce platit celý modem najednou, u Vodafonu nemusí. „Chceme umožnit všem našim zákazníkům přístup k té nejlepší dostupné technologii. Modem Vodafone GigaCube je proto možné pořídit prostřednictvím výhodných splátek, které automaticky přidáme k vyúčtování, takže není potřeba se o nic dalšího starat. Snažíme se tak vyjít vstříc individuální situaci zákazníka a zajistit, aby naše 5G síť byla široce dostupná pro všechny bez omezení či zbytečných překážek, “ doplňuje Lišková.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Ten nový modem Gigacube 5G je bohužel drek. Už 2x chcípnul. Poprvé asi 14 dní po nákupu. Měsíc byl ve Vodafonu v servise, poslali zpátky s novýma vnitřnostma -nové IMEI. Pak šlapal asi 3 měsíce – za tu dobu po čase vypadl, odpojil se a znova se sám nepřipojil, bylo potřeba se přihlásit na stránku Gigacube a znovu jej manuálně připojit – což v případě, že na něm máte třeba zabezpečovačku chalupy je průser.. Pak zase zničeho nic vypadne – musíte 5x restartovat, 3x odpojit od napájení, 2x zatancovat obřadní tanec a pak se uráčí po půl hodinovém výpadku najet – vypadne většinou 4G i 5G připojení – jede jen Wifi..

Václav Hanák

24. 6. 2023, 12:18

Já používám internet do zásuvky od jiného operátora a za 400,- mám internet s neomezenými daty, jen je omezena rychlost na 20Mb/s. Rychlost stahování kolem 2,4MB/s je ale pro mne dostatečná, plně stačí na vše, co potřebuji a jsem s tímto naprosto spokojen.

Tomáš Muškát

24. 6. 2023, 9:24

Mám tento internet a po 4 letech už nikdy. Dva roky dobrý a pak nic moc. Možná je to modemem ale už čekám na jiného poskytovatele. Nedoporučuji, maximálně jako úplně poslední možnost. 5G je mi ukradený to bude stát za nic jako 4G u nás, mám SIM z datamanie od začátku tak vím kde dokážu něco udělat a kde nemá cenu ani to zkoušet. Síla signálu neřeším, poznám na jaké frekvenci jsem. kBs nebo MBs je sakra znát.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat