Google Disk od srpna přestane fungovat na Windows 8 a 8.1

Google Disk od srpna přestane fungovat na Windows 8 a 8.1
2023-06-10T13:30:40+02:00
• 10. 6. 2023

Fotka od Firmbee.com Z Unsplash

Pokud používáte v dnešní době ještě operační systém Windows 8, nebo 8.1, měli byste být na pozoru, pokud zároveň používáte desktopovou aplikaci Disk od Google pro synchronizaci souborů s cloudovým úložištěm.

Google Disk už pouze na Windows 10 a novějších

Google na svých stránkách podpory v tichosti oznámil, že v srpnu ukončí podporu pro svou desktopovou aplikaci Disk na operačních systémech Windows 8 a 8.1, Windows Server 2012 a dále pak na všech 32bitových systémech. Pokud tedy chcete i nadále aplikaci Disk používat a běžíte ještě na těchto systémech, je nejvyšší čas na upgrade. Microsoft oznámil začátkem letošního roku ukončení podpory pro Windows 8.1, takže pokud tento systém používáte, vystavujete se riziku neaktualizovaného a potenciálně zranitelného systému.

google drive mockup 1140x570x

Zdroj: Crast.net

Google tak navazuje na ukončování podpory pro starší systémy u svých aplikací. Letos v lednu Google ukončil podporou prohlížeče Chrome pro Windows 8 a 8.1 a také pro Windows 7. Tyto kroky jsou logické, protože nemá příliš smysl vynakládat prostředky na vývoj aplikací pro zastaralé a nezabezpečené systémy. Pokud tedy budete chtít používat i nadále vybrané aplikace od Googlu a nejen od něj (podporu pro starší systémy ukončují i jiné společnosti), je potřeba aktualizovat na Windows 10, nebo na nejnovější Windows 11.

Zdroje: androidpolice.com, support.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat