Asi se chystá čistka na Youtube, dotkne se „kopírovačů“

Asi se chystá čistka na Youtube, dotkne se „kopírovačů“
2023-06-24T18:00:08+02:00
• 24. 6. 2023

Zdroj: Youtube

Youtube je stále jednou z největších platforem pro video obsah, ale to nese také úděl spamu, podvodů a zneužívání. Jedna taková kategorie se snaží vydělávat na obsahu druhých, případně uvést diváky v omyl. Youtube proto upravuje své podmínky, ale nejde jen o restrikce.

Upravená pravidla

Nová komunitní pravidla, která začnou platit od 21. srpna tohoto roku, v podstatě jednoznačně uvádí, že mohou existovat fanouškovské Youtube kanály. Jinak řečeno, tvůrce může svůj obsah založit na tvorbě jiného, pakliže budou dodržena pravidla. Ty jsou v podstatě jednoduchá a současně definují případy, kdy Youtube může kanál odstranit, tedy smazat.

Fanouškovský kanál musí mít jednoznačně uvedeno, že jde právě o obsah na fanouškovské bázi. To musí být uvedeno přímo v názvu nebo v popisovači. Jinak řečeno, divákovi musí být jednoznačně uvedeno, že nejde o původní kanál. Současně se pravidla dotýkají i obsahu. Nelze jen nahrát znova obsah jiného kanálu. Musí být zde nějaká přidaná hodnota ve větší míře.

Youtube 5254x2949x

Zdroj: Dotekománie

Takový fanouškovský kanál musí být velmi zřetelný, nesmí jen tak kopírovat design a ani náhledové obrázky. Díky těmto úpravám může Youtube jednodušeji zakročit i proti takovým účtům, které se v podstatě jmenují stejně, jen se název liší například v jednom písmenku, nebo má lehký dodatek. Je samozřejmě otázka, jestli toto napomůže v redukci podvodného obsahu. Zejména na mobilních telefonech nejde jednoznačně na první pohled rozeznat podvodný Youtube kanál od originálního.

Zdroje: 9to5google.com, support.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat