WhatsApp zavádí připomenutí zadání hesla k šifrovaným zálohám

WhatsApp zavádí připomenutí zadání hesla k šifrovaným zálohám
2023-05-26T08:00:05+02:00
• 26. 5. 2023

Zdroj: Dotekománie

Jsou to dva rolky, co WhatsApp zavedl zálohy chráněné end-to-end šifrováním. Díky tomu mohli uživatelé své zálohy uložené v cloudu opatřit osobním heslem, nebo 64místným šifrovacím klíčem. Nyní WhatsApp zavádí další užitečnou funkci, kterou je připomenutí zadání hesla pro uložení šifrované zálohy v cloudu.

WhatsApp zavádí novou bezpečnostní funkci

Jedná o stejnou funkci, jakou již ve WhatsApp aplikaci můžeme vidět v souvislosti s připomínáním opakovaného zadávání hesla pro dvoufázové ověření. WhatsApp se tak snaží, aby uživatelé své heslo nezapomněli a pravidelně jej zadávali a měli ho tak stále v paměti. Stejnou funkcionalitu můžeme vidět i například u konkurenčního Signalu.

WA PASSWORD REMINDER END TO END ENCRYPTED BACKUPS ANDROID IOS 2304x2413x

Zdroj: WABetaInfo (se souhlasem)

Nově bude aplikace WhatsApp uživatele vyzývat, aby zadali heslo ke svým zálohám. Výzvy nelze nijak vyvolat, dějí se zcela nahodile, stejně jako je tomu u výzev u hesla pro dvoufázové ověření. Důležité je to, že heslo k zálohám známe pouze my, díky end-to-end šifrovacímu algoritmu toto heslo nezná nikdo další, tedy ani WhatsApp, ani poskytovatelé cloudu Google a Apple u kterých je záloha uložena.

V případě, že byste heslo zapomněli, stačí end-to-end šifrování v nastavení služby deaktivovat a následně znovu aktivovat a nastavit si nové heslo. Novinka je právě nabízena v podobě nové aktualizace, která dorazila prozatím k určitému počtu uživatelů a v následujících týdnech by měla být postupně k dispozici pro všechny po celém světě.

Zdroj: wabetainfo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat