WhatsApp pracuje na novém kontextovém menu pro chaty v aplikaci pro Android

WhatsApp pracuje na novém kontextovém menu pro chaty v aplikaci pro Android
2023-05-20T16:30:39+02:00
• 20. 5. 2023

Zdroj: Dotekománie

Do aplikace WhatsApp neustále proudí nové funkce a vylepšení. Některé z nich jsou významné, jiné spíš drobné a kosmetické změny. Na naše webu vás pravidelně o těchto novinkách informujeme. Jedno z dalších je přepracování kontextového menu u chatů. Pokud byste nevěděli,co to je, pak vězte, že se jedná o menu, které se objeví při dlouhém podržení vybrané zprávy.

Přepracované menu pro chaty v aplikaci WhatsApp

Dnes menu obsahuje možnost označení hvězdičkou, odpovědět, přeposlat, kopírovat, info a nebo smazat. Rovněž z tohoto kontextového menu můžete ke zprávě připojit reakci v podobě smajlíka. Tyto možnosti ale jsou k dispozici pouze u aplikace pro iOS. Android má toto menu do jisté míry rozdělené. V kontextovém menu se nachází pouze možnost přidat reakci pomocí smajlíka, všechny ostatní možnosti jsou umístěny v horní části nad zprávou.

WA REDESIGNED MESSAGE MENU ANDROID 1440x3216x

Zdroj: WABetaInfo

Podle dostupných informací z webu WABetaInfo WhatsApp přepracovává kontextovou nabídku v aplikaci pro Android tak, aby se podobala právě současné nabídce v aplikaci pro iOS. Novinka se objevila v čísle sestavení 2.23.11.4. Kontextové menu tedy bude obsahovat všechny možnosti, jako je odpovědět, nebo odstranit. Reakce zůstanou i nadále umístěny nad zprávou. Proč nesou tyto dva systémy takové rozdíly, není úplně jasné, ale je dobře, že se WhatsApp snaží aplikace co nejvíce sjednotit. Nové kontextové menu je prozatím stále ve vývoji a zdá se, že ji WhatsApp zatím nepředal ani beta testerům.

Zdroje: androidpolice.com, wabetainfo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat