Vivo dokončuje model X90S s pár vylepšeními

Vivo dokončuje model X90S s pár vylepšeními
2023-05-06T16:40:58+02:00
• 6. 5. 2023

Zdroj: Vivo

Čínská společnost Vivo pilně pracuje na rozšíření rodiny zařízení X90, kam se zanedlouho podívá jeden nový zástupce s označením X90S. Nejnovější únik přináší první várku klíčových prvků, které telefon nasměrují do vyšších řad mobilního trhu. Za nejzásadnější změnou by měla stát čipová sada od MediaTeku a tu navíc vůbec poprvé poznáme teprve v nejbližších dnech.

Minimum rozdílů

Kuloáry modelu pod kódovým označením V2241A připisují 6,78palcový OLED displej s Full HD+ rozlišením, o jehož dodávku se opět postará firma BOE. Hlavní novinkou bude zatím nepředstavený procesor Dimensity 9200+, který kromě jiného má podporovat standard Wi-Fi 7. U jedné z variant určitě uvidíme 12GB operační paměť RAM, ale bez upřesněného úložiště na uživatelská data.

Vivo X90S 1 732x820x

Vivo X90S v Google Play Console | Zdroj: GSMArena

Hlavní fotoaparát zastoupí 50MPx snímač IMX866 od Sony a také bude připojen fotografický IPS čip V2 z vlastní dílny. Mezi dalšími specifikacemi můžeme ještě vyhlížet 120W technologii nabíjení nebo operační systém Android 13. Tradiční fotografie z databáze Google Play Console láká na zahnuté boky u displeje, velmi tenké rámečky a proděravený otvor nahoře uprostřed pro selfie kamerku.

Úplným závěrem se hodí dodat, že aktuálně vyvíjený čipset Dimensity 9300 bude dominantou až příští série X100, kterou výrobce soustředí na listopad letošního roku. Už 10. května má údajně dojít k představení Vivo X90S, proto bližší zprávy vyjdou ven asi již brzy.

Vivo X90S 2 400x400x

Vivo X90S v Google Play Console | Zdroj: GSMArena

Zdroje: gsmarena.com, gizmochina.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat