Sdílení nablízko pro Windows vychází ve stabilní verzi aktualizováno

Sdílení nablízko pro Windows vychází ve stabilní verzi [aktualizováno]
2023-07-19T19:34:10+02:00
• 19. 7. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Aktualizováno 19. 7.

Po více než dvou měsících testování dnes Google spouští aplikaci Sdílení na blízko pro systém Windows. Za dobu testování si novinku vyzkoušelo 1,7 milionu uživatelů, kteří přenesli 50 milionů souborů. Aplikaci si můžete stáhnout na oficiálních stránkách. Kromě toho společnost oznámila, že aplikace bude předinstalovaná na některých počítačích. Jeden z prvních bude HP Dragonfly Pro, přičemž bude i na dalších počítačích od HP. Které další dostanou aplikaci již v základu, nevíme.

ezgif 1 755d8b8e01 480x300x

Zdroj: Google

Původní článek 7. 5.

Prvního dubna Google představil rychlé sdílení z Androidu do Windows, přičemž se jedná o beta aplikaci a navíc nebyla dostupná v mnoha zemích, včetně Česka. Sice oficiální stránka podpory stále uvádí, že aplikace není dostupná pro Česko, Google zřejmě již vypnul omezení a aplikaci jde stáhnout a nastavit.

Sdílení nablízko pro Windows

Po instalaci aplikace se přihlásíte ke svému účtu u Googlu a následně můžete nastavit novinku. V první řadě si můžete zvolit, jak bude váš počítač pojmenovaný. Důležité je si zvolit, kdo uvidí váš počítač. Můžete si vybrat z možností jako Všichni, Kontakty, Vaše zařízení a Nikdo. To je v podstatě vše, co po vás aplikace vyžaduje.

V nastavení si pak můžete změnit jméno, kdo může s vámi sdílet soubory a kam se mají stahovat. Primárně je nastavena složka Stahování (Downloads). Posílat z počítače jde jeden soubor, i celou složku. Při odesílání zvolíte například soubor a poté se vám ukáží vaše zařízení v okolí. Po kliknutí na konkrétní položku dojde k odeslání. Pokud chcete poslat z mobilu do počítače, tak stačí na mobilu vybrat Sdílení nablízko a potom svůj počítač.

sdileni 1031x845x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aplikace pro Windows nemusí být aktivní, běží na pozadí, takže se ani nemusíte starat o spouštění. Při odeslání z mobilu do počítače dojde k automatickému uložení do složky. Trochu mi chybí notifikace, že soubor byl úspěšně přijat nebo něco podobného na počítači, ale jinak vše funguje přesně tak, jak má. Aplikaci pro Windows můžete stáhnout na stránkách Googlu.

Zdroje: 9to5google.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Lucie Budínová

VIP 7. 5. 2023, 16:16

Sice jsem dle odkazu soubor stáhla a i nainstalovala, ale jinak se nic neděje. V notebooku se mě nedaří žádný program najít a můj mobil notebook také nevidí. Co dělám špatně? Jinak Android mám 13 a notebook mám Win 10.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat