Microsoft oznámil nové funkce založené na AI pro Bing, SwitKey, Edge a Skype

Microsoft oznámil nové funkce založené na AI pro Bing, SwitKey, Edge a Skype
2023-05-20T11:30:23+02:00
• 20. 5. 2023

Zdroj: 9to5mac

Umělá inteligence AI se stává nedílnou součástí našich životů. ChatGPT už není jedinou platformou, která poskytuje služby AI. Jedním z významných hráčů v této oblasti je i společnost Microsoft, která se snaží umělou inteligenci integrovat do maxima svých služeb a aplikací.

Microsoft vylepšuje své mobilní aplikace

Uživatelé na počítačích již delší dobu mohou využívat umělou inteligenci v prohlížeči Edge, ale také ve vyhledavači Bing, nebo jakou součást populární klávesnice pro mobilní telefony – SwiftKey. Nyní Microsoft oznámil další novinky a funkce, které se týkají především mobilních aplikací.

SwiftKey

Funkce Compose pro SwiftKey je nyní dostupná pro všechny uživatele iOS a Androidu a umožňuje generovat koncepty dle uživatelských preferencí jako jsou formát, tón, délka a téma. Byla rovněž rozšířena nová funkce Tone o dva nové tóny, které doplní stávající tóny: profesionální, společenský, zdvořilý a neformální. Poslední novinkou je pak překladač poháněný umělou inteligencí, který bude přímo integrovaný do klávesnice.

1684251689 swiftkey 600x1067x

Zdroj: Neowin

Edge

Prohlížeč pro iOS a Android brzy obdrží novou funkci kontextového chatu, která umožní pokládat dotazy Bingu týkající se obsahu na aktuálně otevřené webové stránce. Další novinkou jsou pak textové akce, díky kterým bude možné například zvýraznit konkrétní text na stránce a požádat Bing, aby nám k tomuto textu dal širší kontext a vysvětlil význam.

1684251529 edge text actions 600x1067x

Zdroj: Neowin

Skype

V mobilní aplikaci Skype bude nyní pro všechny skupinové chaty dostupný bot Bing založený na umělé inteligenci, díky čemuž uživatelé nebudou muset vyhledávat obsah mimo aplikaci a nalezené výsledky pak složitě sdílet v chatech. Tato novinka je právě zaváděna celosvětově a měla by dorazit během několika dní.

Bing

Ošizena nezůstává ani aplikace Bing. Dostává nový widget pro rychlý přístup k chatu Bing z domovské stránky telefonu a to jak pro Android, tak i pro iOS. V brzké době by měli mít uživatelé také možnost přenášet konverzace z počítače do telefonu pomocí QR kódu. Mimo to vše Microsoft oznámil, že rozšiřuje počet podporovaných jazyků pro hlasový vstup, aby tak vylepšil zadávání i mimo anglický jazyk.

1684251470 bing widget 600x1067x

Zdroj: Neowin

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat