Final Cut Pro a Logic Pro konečně na iPadu! Tohle jsou jejich top funkce

Final Cut Pro a Logic Pro konečně na iPadu! Tohle jsou jejich top funkce
2023-05-10T09:35:06+02:00
• 10. 5. 2023

Zdroj: Fonearena

Apple dnes představil dlouho očekávané aplikace Final Cut Pro a Logic Pro pro iPad, což pro tvůrce videí a hudby přináší další možnosti, jak pracovat třeba při cestách a používat u toho pokročilé funkce exkluzivně na platformě iPad. 

Díky zcela novým dotykovým rozhraním, která jsou součástí Final Cut Pro a Logic Pro pro iPad, mohou nyní uživatelé zefektivnit své pracovní postupy pomocí intuitivní a rychlé technologie Multi-Touch.

Ceny a dostupnost

Final Cut Pro a Logic Pro budou pro uživatele iPadů k dispozici prostřednictvím App Store od 23. května. Uživatelé si mohou každou z aplikací předplatit za 4,99 dolarů / měsíc nebo 49 dolarů / rok s možností měsíční zkušební verze zdarma.

Modely iPad s čipy M1 nebo novějšími podporují Final Cut Pro, zatímco modely s čipy A12 Bionic nebo novějšími mohou provozovat pouze Logic Pro. Pro spuštění těchto aplikací na iPadu musí mít uživatelé nainstalovaný minimálně iPadOS 16.4.

Final Cut Pro pro iPad

Final Cut Pro pro iPad je vybaven zcela novým dotykovým rozhraním a intuitivními nástroji. Tyto funkce otevírají tvůrcům videí nové pracovní možnosti. Mezi klíčové funkce Final Cut Pro pro iPad patří:

Jog Wheel: Nový “jog wheel“ usnadňuje proces střihu a umožňuje uživatelům pracovat s obsahem zcela novými způsoby.

Live Drawing: S funkcí Live Drawing mohou uživatelé kreslit a psát přímo na videoobsah pomocí Apple Pencil pro iPad Pro s M2.

Final Cut Pro Final Cut Pro

Zdroj: Fonearena

Pro Camera Mode and Multicam Video Editing: s tímto režimem budete mít ještě větší kontrolu nad tvorbou.

Fast Cut Features with Machine Learning: Final Cut Pro pro iPad využívá výkon Apple Silicon a strojového učení k urychlení časově náročných střihových úloh.

Apple iPad Final Cut Pro lifestyle multicam scaled 2560x1707x Final Cut Pro

Zdroj: Fonearena

Profesionální grafika, efekty a zvuk: Tvůrci videí si mohou vybrat z rozsáhlé knihovny profesionální grafiky, efektů a zvuku, aby vylepšili svůj obsah.

Import a export: Tvůrci mohou importovat podporovaná média ze souborů nebo fotografií a ukládat je přímo v projektu Final Cut Pro.

Apple iPad Final Cut Pro professional graphics scaled 2560x1829x Apple iPad Final Cut Pro soundtracks scaled 2560x1829x

Zdroj: Fonearena

Logic Pro pro iPad

Univerzální aplikace pro tvorbu hudby. Díky intuitivním gestům Multi-Touch mohou tvůrci hudby snadno přehrávat softwarové nástroje a procházet složité projekty pomocí funkce pinch-to-zoom a swipe-to-scroll.

Zásuvné dlaždice poskytují snadný přístup k často používaným ovládacím prvkům a usnadňují tvarování zvuků. Díky vestavěným mikrofonům mohou uživatelé pořizovat nahrávky hlasu nebo nástrojů a s pěti mikrofony studiové kvality na iPadu Pro lze prakticky jakýkoli prostor proměnit v nahrávací studio. Některé z funkcí aplikace Logic Pro pro iPad zahrnují:

Zcela nový zvukový prohlížeč: Tato funkce používá dynamické filtrování, aby pomohla tvůrcům hudby najít dokonalý zvuk, kdykoli je napadne inspirace.

Profesionální nástroje a zásuvné moduly efektů: Díky více než 100 výkonným nástrojům a efektovým plug-inům mohou uživatelé utvářet zvukové kvality své hudby.

Logic Pro Logic Pro

Zdroj: Fonearena

Nástroje pro tvorbu beatů a produkci: Tato sada funkcí zahrnuje nástroje pro sekání a převracení samplů, programování beatů a basových linek a vytváření vlastních bicích souprav.

Pro mixer: Plnohodnotný mixér s páskami kanálů, fadery hlasitosti, ovladači panoramy, plug-iny, sendy a přesnou automatizací poskytuje uživatelům vše, co potřebují k vytvoření profesionálního mixu.

Apple iPad Logic Pro software instruments scaled 2560x1829x Apple iPad Logic Pro Sample Alchemy scaled 2560x1829x

Zdroj: Fonearena

Import a export: Logic Pro pro iPad podporuje funkci roundtrip, která usnadňuje přesouvání projektů mezi Logicem Pro pro Mac a iPadem.

Apple iPad Logic Pro Quick Sampler 1024x731 1024x731x Apple iPad Logic Pro Beat Breaker 1024x731 1024x731x

Zdroj: Fonearena

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat