Apple zakázal svým zaměstnancům používat ChatGPT, bojí se úniku důvěrných dat

Apple zakázal svým zaměstnancům používat ChatGPT, bojí se úniku důvěrných dat
2023-05-23T13:45:29+02:00
• 23. 5. 2023

Zdroj: 9to5mac

Společnost Apple přistoupila k zákazu používání nástroje ChatGPT interním zaměstnancům pro pracovní účely. V rámci interní zprávy společnost oznámila, že nástroje generativní AI není možné využívat pro pracovní účely.

Apple zakázal svým zaměstnancům ChatGPT

Deník Wall Street Joural měl možnost nahlédnout do interního dokumentu společnosti Apple, ve kterém společnost uvádí své znepokojení nad tím, že díky používání AI pro pracovní účely hrozí shromažďování důvěrných dat třetími stranami. Apple kromě ChatGPT svým zaměstnancům zakázal používat také nástroje GitHub Copilot, jehož vlastníkem je Microsoft a skrze který mohou vývojáři automatizovat psaní kódu.

Apple Siri AI Dumb 1920x1080x

Zdroj: 9to5mac

I ChatGPT je podporován společností Microsoft, která je samozřejmě pro Apple konkurencí. Data z ChatGPT jsou odesílána vývojářům, kteří s nimi dále pracují za účelem vylepšování modelu umělé inteligence. Letos v březnu se v ChatGPT objevila chyba, která umožnila uživatelům vidět historii chatů jiných uživatelů. Je tak logické, že se tak významná společnost, jakou je Apple, bojí o své duševní vlastnictví.

Apple, jak se zdá, není jedinou společností, která se rozhodla omezit používání AI v rámci interního prostředí. JPMorgan Chase nebo Verizon, jsou dalšími společnostmi, které omezily používání AI v rámci společnosti, Amazon pak šel cestou doporučení používat interně vlastní platformu AI. Apple ale nezůstává pozadu a dle dostupných informací pracuje na svém vlastním modelu AI. Mělo by se jednat o projekt s kódovým označením „Bobcat“, který vede John Giannandrea – expert, který přešel od společnosti Google. Tato technologie by měla přinést přirozená generativní AI jazykový model do asistentky Siri.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat