Do WhatsApp míří Kanály, umožní značkám doručovat reklamní sdělení

Do WhatsApp míří Kanály, umožní značkám doručovat reklamní sdělení
2023-04-10T16:34:42+02:00
• 10. 4. 2023

Zdroj: Dotekamanie.cz

Do aplikace WhatsApp míří novinka v podobě kanálů, které umožní značkám a firmám doručovat různá reklamní sdělení a newslettery.

Kanály míří do WhatsApp

Společnost Meta se zřejmě inspirovala u konkurenčního Telegramu, který možnost odběru newsletterů a reklamních sdělení již nějaký čas umožňuje. O tom, že WhatsApp pracuje na funkci, která by umožnila velkému počtu uživatelů odesílat informační zprávy jsme vás již informovali. Informace, které se objevují na webu WABetaInfo, v podstatě potvrzují to, že je tato funkce ve vývoji, nicméně poslední aktualizace beta verze aplikace pro Android ukazuje, že novinka ponese název „Kanály“.

WA INTRODUCING CHANNEL CREATION ANDROID 960x1013 960x1013x

Zdroj: WABetaInfo

Podle screenshotů z aplikace by se na navigační kartě měla objevit právě nová položka s názvem „Kanály“ a měla by nahradit stávající položku „Stav“. Ten by se měl v budoucnu v aplikaci zobrazovat v samostatné horizontální sekci. Kanály by měly být k dispozici především pro značky a firmy, které skrze ně budou moci odesílat různé informační zprávy a newslettery. Je důležité zmínit, že tyto správy se budou odesílat pouze jednosměrně, nebude tedy na ně možné odpovídat. Tím pádem nebudou tyto zprávy a ni opatřeny koncovým end-to-end šifrováním. Soukromé ale zůstane to, k jakému odběru se uživatel přihlásí.  Nikdo z jeho kontaktů se tyto informace nedozví.

Zdroje: androidpolice.com, wabetainfo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat