ChatGPT: Samsung si nechal třikrát uniknout citlivá data o polovodičích

ChatGPT: Samsung si nechal třikrát uniknout citlivá data o polovodičích
2023-04-06T19:34:30+02:00
• 6. 4. 2023

Zdroj: Gizchina

ChatGPT (zkratka pro Chat Generative Pre-trained Transformer) měl pomoci Samsungu v oblasti polovodičů. Ovšem kvůli zaměstnancům, kteří zadávali citlivá data, došlo k únikům klíčových informací. Incident se opakoval dokonce třikrát a data se stále v databázi ChatGPT objevují. Samsung svým zaměstnancům domluvil o opatrnosti při sdílení informací a. omezil kapacitu každého záznamu. Průmysl polovodičů je velmi citlivý a únik citlivých dat může mít negativní dopad na konkurenceschopnost firmy.

Plán Samsungu využít ChatGPT k posílení své divize polovodičů se obrátil proti němu, když jeho citlivá data unikla právě přes tento chatbot. Před třemi týdny CEO Samsungu stanovil vizi pro stroje a chatboty podporované AI, a ChatGPT se měl stát dostupným zaměstnancům, kterým by pomohl s určitými procesy v oblasti polovodičů.

Avšak DigiTimes hlásí, že data o polovodičích unikla třikrát během posledních tří týdnů, když zaměstnanci zadávali data do ChatGPT. Tato data jsou stále uložena v databázi ChatGPT a jsou tak přístupná každému uživateli hledajícímu informace o polovodičích Samsungu.

ChatGPT vystavuje citlivé informace o polovodičích Samsungu

ChatGPT, podobně jako jiní AI chatboti, využívá data k rozšiřování svých znalostí v různých oblastech. Každá data poskytnutá chatbotu jsou uložena a pomáhají mu odpovídat na vstupy od jiných uživatelů. Zaměstnanci Samsungu udělali chybu tím, že poskytli citlivá data ChatGPT, která zůstanou navždy uložena. Samozřejmě, Samsung by mohl být schopen odstranit tato data z databáze ChatGPT tím, že se obrátí na mateřskou společnost OpenAI.

ChatGPT

Zdroj: Slate.com

Podnikání v oblasti polovodičů je jedním z nejcitlivějších odvětví na světě, a každá společnost se snaží chránit svá tajemství. Únik citlivých výrobních dat může vést k tomu, že společnost ztratí svou konkurenční výhodu. Samsung požádal zaměstnance, aby byli opatrnější při sdílení informací s ChatGPT, a omezil kapacitu každého záznamu v ChatGPT na maximálně 1 024 bajtů.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat