Jak je to s náklady na vývoj mobilních bankovních aplikací? komerční článek

Jak je to s náklady na vývoj mobilních bankovních aplikací? [komerční článek]
2023-02-08T08:10:02+02:00
• 7. 2. 2023

Mobilní bankovní aplikace

Vývoj mobilních bankovních aplikací je komplexní a nákladný proces, který je časově a finančně velmi náročný. Velmi záleží na konkrétním druhu aplikace, na systému, na kterém poběží, a samozřejmě na vývojářském týmu, který si vyberete – to vše se velmi výrazně projeví na výsledné ceně aplikace.

Podle reportu App Annie z roku 2020 se na žebříčku počtu stažení aplikací Čína posunula před Indii na globální druhé místo – s celkovým počtem 24 miliard stažení. Indové zase vynikají v jiném žebříčku – své oblíbené aplikace používají 42 minut denně – výrazně více, než je celosvětový průměr 25 minut.

K finální ceně vývoje mobilní bankovní aplikace přispívá několik důležitých oblastí:

  • Návrh a vývoj uživatelského prostředí (UI): Uživatelské prostředí je u bankovní aplikace naprosto klíčovou záležitostí. Právě proto je klíčové investovat do vývoje takového prostředí, které bude jak praktické a snadno použitelné, tak vizuálně a esteticky přitažlivé. Tato část vývoje může stát – v závislosti na komplexnosti aplikace a zkušenostech vývojářského týmu – 10.000 dolarů, ale také více než 100.000 dolarů.
  • Integrace do existujících bankovních systémů: Pokud už vlastníte nějakou fungující bankovní infrastrukturu, je nezbytné zajistit bezproblémovou integraci této infrastruktury s novou mobilní aplikací. Náklady na integraci se typicky pohybují mezi 10.000 až 50.000 dolary, a to v závislosti na složitosti integrace.
  • Vývoj backendu: Backend mobilní bankovní aplikace zodpovídá za bezpečné zprocesování a uložení senzitivních bankovních informací. Náklady na vývoj této části systému bývají v rozmezí 30.000 až 100.000 dolarů, opět v závislosti na komplexitě, a také na zkušenostech vybraného vývojářského týmu.
  • Testování a QA (Quality Assurance): Testování je důležité pro ujištění, že vyvíjená aplikace bude bezpečná, stabilní a spolehlivá. Kvalitní testovací a QA proces stojí typicky od 10.000 do 50.000 dolarů. Cena závisí také na kvalitě testovacího týmu.

Spuštění aplikace a její údržba: Poté, co je aplikace řádně otestována, následuje její uvolnění do obchodů s aplikacemi, a také její průběžná údržba. V závislosti na komplexitě aplikace a na kvalitě a zkušenostech týmu se náklady na tuto oblast odhadují v rozmezí 5.000 až 20.000 dolarů.

Výběr správného vývojáře mobilních aplikací hraje naprosto zásadní roli. Kromě výše uvedených oblastí dále existuje několik dalších faktorů, které významně ovlivní náklady na vývoj mobilní bankovní aplikace. Sem patří zejména rozhodnutí, na jaké platformě aplikace poběží (iOS, Android, případně obě), zda se jedná o jednoduchou aplikaci se základními funkcemi, nebo naopak komplexní aplikace s velkým množstvím funkcí, a právě výběr vhodného partnera pro vývoj a údržbu aplikace.
Zajímavou možností je varianta, kdy si najmete iOS vývojáře, a váš projekt budete outsourcovat. Jelikož náklady na vývoj mobilní bankovní aplikace se mohou dramaticky měnit v závislosti na výše uvedených parametrech, je extrémně důležité zvážit, jak váš daný rozpočet umožní dosáhnout požadovaných cílů vývoje aplikace.

Ukázali jsme si, proč je vývoj mobilní bankovní aplikace komplexní proces, který může ve výsledku stát velké množství peněz a času. Nicméně – pokud se celý projekt od počátku správně uchopí, výsledkem bude špičková mobilní bankovní aplikace, která vašim zákazníkům poskytne perfektní servis, a vám přinese zajímavý nárůst profitability.

Přejeme vám správnou volbu!

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat