Google spouští Privacy Sandbox pro Android 13

Google spouští Privacy Sandbox pro Android 13
2023-02-15T16:30:22+02:00
• 15. 2. 2023

Zdroj: smallandroidphone (se souhlasem)

Zajisté jste si všimli, že se v poslední době nejen na internetu řeší možnosti sledování uživatelů. Zavádí se nejrůznější standardy, omezení a jiné právní mechanismy, aby nedocházelo k nadměrnému nebo nevědomému sledování uživatelů. Google chce tento problém ve spojení s reklamami na Android vyřešit pomocí novinky Privacy Sandbox.

Privacy Sandbox

V tuto chvíli se snaží identifikovat vaše zařízení pomocí nejrůznějších metrik, přičemž se používá reklamní identifikátor. Tyto metody jde použít i napříč aplikacemi. Tomu bude v budoucnu konec, jakmile bude novinka Privacy Sandbox dokončena. Dá se říci, že to bude jediné centrum pro aplikace, aby dokázaly z Androidu dostat informaci, co vás zajímá.

Není zde možnost identifikovat uživatele pomocí reklamního ID. V podstatě aplikace získá z Privacy Sandbox data, co vás zajímá, jaká témata, a ta vám nabídne v rámci reklam. Nebudou tak moci velmi specificky cílit přímo na konkrétní uživatele, ale spíše budou moci takto činit všeobecně. Novinka sice poskytuje dočasnou možnost uložení informací o uživateli, ale prostor je značně omezený a také jen dočasný. Dojde ke smazání po nějaké době.

Privacy Sandbox Beta Android 13 2000x1000x

Zdroj: 9to5google (se souhlasem)

Privacy Sandbox nyní míří skrze aktualizaci Google Play Služeb jako beta verze do smartphonů se systémem Android 13. Vy můžete nejen aktivovat tento nový systém, ale nabízí se zde možnost si nastavit témata, která se vám líbí. Pakliže tak neučiníte, sám systém vybere ta nejvhodnější. Zatím je vše ve fázi testování, ale dá se předpokládat, že v budoucnu bude Privacy Sandbox jediným centrem pro vývojáře pro zjištění, jaký typ reklam mají uživateli poskytovat.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat