TikTok zřejmě nabídne funkci placeného obsahu

TikTok zřejmě nabídne funkci placeného obsahu
2023-02-15T19:30:19+02:00
• 15. 2. 2023

Zdroj: Dotekománie

TikTok je v současnosti nejpopulárnější službou, zejména mezi mladšími ročníky. Dokonce v některých metrikách předběhla tato sociální síť i Youtube. Samozřejmě společnost nemůže jen tak čekat, jak daleko se dostane se současným stavem. Proto dochází k vývoji nových funkcí, které mají nalákat diváky k většímu sledování, ale také tvůrce, aby si více vydělali. Nyní se ukazuje, že se pracuje na možnosti zpoplatnění.

Až zaplatíte

TikTok se snaží podpořit tvůrce s větším množstvím sledujících. Údajně začne více odměňovat tvůrce, kteří mají sledujících do hodnoty 100 000. Jde v podstatě o zvýšení limitu z původních 10 000. Není ale jasné, jaké metriky budou použity pro samotné odměňování, ani jak vysoké budou samotné částky. Zřejmě chce podpořit zejména ty, kteří budou tvořit delší videa.

Kromě toho se pracuje na možnosti zpoplatnění videí. Jinak řečeno, samotný tvůrce si bude moci určit video, které bude dostupné jen pro ty, kteří zaplatí nějaký poplatek. Nejnižší cena bude 1 dolar. To se zatím podařilo zjistit od zdrojů obeznámených se současnou situací ve společnosti. Zatím není jasné, jestli se zpoplatnění bude vztahovat jen na jednotlivá videa, nebo zde bude možnost měsíčního předplacení obsahu navíc.

226f6a7aa05db59c0030aa434d2623ec 1984x660x

Zdroj: TikTok

Samozřejmě je otázkou, jak velké procento z dané částky poputuje přímo do kapes samotným tvůrcům. Je možné, že se nastaví poměr 30:70 nebo výhodnější pro samotné tvůrce. Na více detailů si budeme muset počkat. Nepředpokládáme, že TikTok spustí takovou možnost globálně, ale asi se bude snažit o co největší rozšíření v nějakém časovém horizontu.

Zdroje: gizmochina.com, neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat