Twitter zapne šifrování soukromých zpráv a přidá hlasový chat a videochat aktualizováno

Twitter zapne šifrování soukromých zpráv a přidá hlasový chat a videochat [aktualizováno]
2022-12-03T11:30:22+02:00
• 3. 12. 2022

Zdroj: Dotekománie

Aktualizováno 3. 12.

Nyní již víme, že Twitter nabídne šifrované soukromé zprávy. Potvrdil to i sám Elon Musk. Zatím není jasné, kdy se dočkáme, ale podařilo se objevit, že Twitter sáhne po zavedením protokolu. Konkrétně použije od platformy Signal, který je open source, takže ho lze používat kýmkoliv. Je zde ale rozdíl v tom, jak bude implementován. Zatím to vypadá, že dojde k nasazení verze E2E (End-to-End), tedy ani sám Twitter nebude mít přístup ke komunikaci mezi uživateli.

Aktualizováno 27. 11.

Elon Musk zveřejnil příspěvek na Twitteru, v kterém ukázal části jeho prezentace, kterou vedl ve společnosti. Díky tomu se dozvídáme, že se skutečně chystá zavedení šifrování soukromých zpráv. Kromě toho se připravují dlouhé příspěvky a také znovuspuštění Twitter Blue. Také naznačil možnosti placení, ale není jasné, jak to myslí. Můžeme jen odhadovat, že bude možné přímo zaplatit tvůrcům.

FiivUqJXoAI Mf 945x2048x

Zdroj: Elon Musk

Původní článek 25. 11.

Nový ředitel Twitteru – Elon Musk v pondělí přiblížil vylepšení, která plánuje na sociální síti zavést. Jedná se o šifrování soukromých zpráv a přidání hlasové chatu a videochatu.

Soukromé zprávy na Twitteru čekají změny

Musk uvedl, že společnost pracuje na zavedení šifrování soukromých zpráv, které lze v rámci Twitteru posílat. Musk prohlásil, že Twitter chce uživatelům umožnit komunikovat mezi sebou bez obav o své soukromí a o to, že by mohly jejich soukromé zprávy uniknout na internet. V roce 2018 totiž Twitter připustil, že došlo k úniku obsahu soukromých zpráv, který se dostal k vývojářům třetích stran. Chyba se údajně týkala pouze 1 % účtů, ale vzhledem k tomu, že v té době Twitter čítal 340 milionů uživatelů i tak se jednalo o 3,4 milionů postižených účtů. Ačkoliv Twitter od této události na šifrování soukromých zpráv pracuje, tato funkce nikdy nespatřila světlo světa.

twitter musk 1922x1274x

Zdroj: Slate (se souhlasem)

Elon Musk vyzdvihl aplikaci Signal a její šifrované zprávy. Připustil také, že její tvůrce Moxie Marlinspike by mohl pomoci s šifrováním zpráv na Twitteru. To by bylo poměrně úsměvné, protože Marlinspike dříve v Twitteru pracoval a měl se údajně podílet právě na šifrovaných zprávách. Nakonec Marlinspike v Twitteru skončil a začal pracovat právě na aplikaci Signal.

Kromě šifrování by soukromé zprávy měly získat také funkce hlasového chatu a videochatu. Platforma Twitter by se tak více přiblížila sítím, jako je Facebook nebo Instagram, které tyto funkce svým uživatelům běžně poskytují.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat