iPhone 15 Pro bude pravděpodobně vybaven vyšší přenosovou rychlostí pro rozhraní USB-C

iPhone 15 Pro bude pravděpodobně vybaven vyšší přenosovou rychlostí pro rozhraní USB-C
2022-11-22T11:30:27+02:00
• 22. 11. 2022

iPhony 15, který dorazí příští rok na podzim, již nebudou vybaveny Lightning portem, ale namísto toho všechny obdrží port USB-C, tak jak vyžaduje nejen evropská legislativa. Ta říká, že všechny smartphony a tablety musí být vybaveny jednotným rozhraním pro nabíjení.

Obdrží iPhony 15 Pro vyšší přenosovou rychlost pro USB-C rozhraní?

Toto nařízení samozřejmě dopadá i na Apple, který budoucí iPhony musí vybavit novým rozhraním, které nahradí jeho proprietární Lightning. Analytik Ming-Chi Kuo poskytl další informace k tomu, jak to vlastně s USB-C porty bude. Podle jeho informací by měl být rozdíl v tom, jaký standard jednotlivé iPhony obdrží. Měl by zde být rozdíl mezi levnějším a dražšími modely. Ty levnější by totiž mohly být vybaveny nižší přenosovou rychlostí, než  verze Pro. Apple se již nějakou dobu snaží odlišit nejvyšší řady Pro od ostatních modelů.

iPhone14Pro 1 5595x3141x

iPhone 14 Pro; zdroj: Dotekománie

Jak Ming-Chi Kuo uvedl na svém twitterovém účtu, modely Pro by měly být vybaveny USB-C rozhraním s vyšší přenosovou rychlostí, konkrétně by se mělo jednat o rychlost až 20 Gb/s, což odpovídá standardu USB 3.2 Gen 2×2. Je také možné, že obdrží rozhraní Thunderbolt 3, který dosahuje na rychlosti až 40 Gb/s. Naopak iPhony bez přívlastku Pro by měly být vybaveny rozhraní USB 2.0 které poskytuje přenosovou rychlost 480 Mb/s. Zatím tyto správy nejsou potvrzené a do uvedení nových iPhonů 15 je ještě daleko, tak se nechme překvapit.

Zdroje: phonearena.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat