Instagram zavádí ověření věku i v Česku

Instagram zavádí ověření věku i v Česku
2022-11-07T19:30:30+02:00
• 7. 11. 2022

Zdroj: Dotekománie

Ověření věku je docela problém v online prostředí, pokud není možné využít nějaké identifikační služby, jako je MojeID, bankovní identita a podobné. O to větší problém se jedná u nezletilých uživatelů. Instagram s tímto začíná bojovat a snaží se zjistit věk uživatele, aby mohl být nabízen vhodný obsah. Nyní zavádí systém ověření i v Česku.

Ověření věku

Instagram nyní rozbíhá i v Česku dvě kampaně. Ta první se soustřeďuje na nutnost zadání věku, pokud tak uživatel ještě neučinil. Zde jednoduše bude platit, že pokud nezadá své datum narození, tak nebude moci používat samotnou službu.

Současně zde je nutnost ověření, pokud si změní datum narození, aby si nastavil dospělost. Nabízí se dva způsoby ověření. Tím prvním je nahrání občanského průkazu, jehož kopie je po 30 dnech smazána. Druhá možnost je přes natočení video selfie. Zde napomáhá společnost Yoti.

„Ověřování věku online je složitý problém. Jsme rádi, že můžeme pokračovat ve spolupráci se společností Meta, abychom vytvořili uživatelům prostředí a zážitky odpovídající jejich věku a zároveň byli v online světě v bezpečí,” říká Julie Dawson, Ředitelka pro regulatorní záležitosti z Yoti.

Menu of options no selection yet default en 383x820x 10A ID capture en 375x812x Selfie Instruction en 375x812x

Zdroj: Meta

I v tomto případě nedochází k ukládání selfie. Po ověření dojde ke smazání všech pořízených dat. Instagram bere tuto problematiku docela vážně, ale je otázkou, jestli je tento proces vyžadován při zakládání samotného účtu. Je možné, že dříve nebo později požádá o ověření věku.

„Chceme, aby každý používal Instagram způsobem, který odpovídá jeho věku, což znamená, že potřebujeme vědět, kolik má daný uživatel let. Proto jsme obzvlášť rádi, že spolupracujeme se společností Yoti, která je lídrem v budování efektivní technologie pro ověřování věku a zároveň klade důraz na soukromí. Dnešní oznámení doplňuje naše úsilí poskytnout dospívajícím co nejbezpečnější a nejsmysluplnější zážitek na Instagramu.“ Doplnila Tara Hopkins, Ředitelka pro veřejnou politiku z Instagramu.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat