Steam je v nové verzi k dispozici pro Android

Steam je v nové verzi k dispozici pro Android
2022-10-14T13:30:01+02:00
• 14. 10. 2022

Zdroj: wallpaperaccess

Mobilní aplikace Steam je na platformě Android už nějakou dobu k dispozici. Pravdou však je, že svou (ne)přívětivostí si mnoho příznivců nezískala – často byla brána spíše jako jakési nutné zlo, které jste ale bohužel potřebovali, pokud jste si chtěli nějaký titul z platformy Steam zahrát.

Před několika měsíci se začalo blýskat na lepší časy: Steam uvolnil betaverzi své nové aplikace, která přinesla velké množství změn, po kterých uživatelé delší dobu volali. Od beta testerů přicházely převážně pozitivní zprávy o zcela novém designu, a zejména o celé řadě vylepšení celé aplikace.

Nový Steam již dostupný v Google Play

Aktuálně je nová Steam aplikace ke stažení pro většinu zařízení se systémem Android, a to přímo zde v oficiálním obchodě Google Play. Co nám tedy přináší?

Celá aplikace prošla zásadním redesignem, takže působí mnohem svěžeji a moderněji. Uživatelské rozhraní bylo kompletně přepracováno, aplikace se teď výrazně lépe ovládá.

Steam app beta 4 1080x2400x Steam app beta 2 1080x2400x Steam app beta 1 1080x2400x

Zdroj: 9to5google

Pravděpodobně nejvýraznější změnu přináší nový autentizační systém. Ten odstraňuje extrémně frustrující nutnost zadávání kódů expirujících v řádu sekund. Namísto toho nová aplikace zasílá jednorázová hesla s výrazně delší dobou platnosti. Přináší také možnost přihlašování pomoci QR kódů.

Změn doznal i samotný obchod Steam. Uživatelé jistě ocení mnohem jednodušší nakupování her v bleskových výprodejích. Šikovný je také newsfeed, díky kterému lze snadno sledovat herní novinky přímo z mobilu.

Byť byl Steam – a po právu – za svou aplikaci donedávna terčem kritiky, zdá se, že se rozhodl vyslyšet stížnosti nespokojených uživatelů a novou aplikaci výrazně zlepšil. Aktuální hodnocení 3,9 tomu alespoň napovídá. Jak jste s ní spokojeni vy?

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat