Signal během několika měsíců ukončí podporu SMS na Android zařízeních. Důvodem je bezpečnost

Signal během několika měsíců ukončí podporu SMS na Android zařízeních. Důvodem je bezpečnost
2022-10-13T15:00:14+02:00
• 13. 10. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Signal brzy přestane podporovat ve své aplikaci odesílání a přijímání SMS a MMS. Chce tak učinit z bezpečnostních důvodů a svou aplikaci vyvíjet v souladu s bezpečnostními hodnotami, které si společnost klade za cíl.

Signal brzy přestane podporovat SMS zprávy

Signal na svém blogu vysvětluje, proč již brzy ukončí podporou SMS. Chce tak učinit proto, jelikož komunikační protokol, přes který jsou SMS zasílány je ve své podstatě nezabezpečený, zprávy jsou zasílány v prostém textu, jsou ukládány na infrastruktuře poskytovatele a to vše je v rozporu s tím, jakým směrem společnost Signal směřuje. Ta chce svou aplikaci činit maximálně bezpečnou a podpora SMS není v souladu s tímto cílem.

Signal 708x512x

Zdroj: Signal

Když společnost Signal spustila podporu SMS zpráv, bylo to před téměř deseti lety a v té době se služba jmenovala TextSecure a používala protokol Axolotl. Od té doby se ale mnoho věcí změnilo. Služba se nově přejmenovala na Signal, kromě Androidu je nyní dostupná i na iOS a jako desktopová aplikace. Jak společnost uvádí, nyní se dostala do bodu, kdy podpora nezabezpečeného komunikačního protokolu pro SMS zprávy postrádá smysl a naopak vystavuje aplikaci možným bezpečnostním incidentům v podobě nebezpečných zpráv. Tím se aplikace Signal může stát potenciálním bezpečnostním zdrojem pro zařízení na kterém je nainstalována.

Uživatelé platformy Android tak brzy v aplikaci uvidí oznámení, které je upozorní na to, že podpora SMS zpráv bude ukončena a je nutné SMS zprávy exportovat a vybrat jinou výchozí aplikaci pro SMSky. Signal na svém blogu uvádí, že ukončení podpory SMS zpráv nebude okamžité, ale bude trvat několik měsíců. To, zdali máte podporu SMS zpráv v aplikaci Signal zapnutou zjistíte v nastavení aplikace.

Zdroje: signal.org, androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat