Apple přestane podporovat iPhone 5c

Apple přestane podporovat iPhone 5c
2022-10-12T18:00:10+02:00
• 12. 10. 2022

Zdroj: dotekomanie.cz

iPhone 5c byl představen v září 2013. Apple ho tehdy uvedl po boku také nově uvedeného iPhonu 5s, což byla tehdejší vlajková loď produktové řady iPhone. Model 5c se vyznačoval několika specifiky – byl to první iPhone, který nabízel širší škálu barvených provedení těla telefonu – bílou, žlutou, růžovou, zelenou a modrou barvu. Byl také prvním iPhonem, který se v USA nabízel za sníženou cenu – varianta s 16 GB paměti se prodávala za cenu 99 USD (se závazkem). Cílil tak zejména na mladší zákazníky, pro které jinak byly iPhony příliš drahé, případně na některé specifické trhy (například Indie). S velkým prodejním úspěchem se však nesetkal.

iPhone 5c přesunut do kategorie „Obsolete“

Tento nepříliš populární model byl v říjnu 2020 přeřazen do kategorie „Vintage“, což s sebou neslo méně možností opravy zařízení. O přibližně 2 roky později pak tedy Apple přesouvá iPhone 5c do kategorie „Obsolete“ (zastaralý), což v praxi znamená ukončení podpory a servisu tohoto modelu.

iPhone 5c

Zdroj: ilounge (se souhlasem)

Po devíti letech tedy iPhone 5c odchází „do důchodu“ – 10. 10. 2022 obdrželi autorizovaní servisní partneři Applu interní memorandum, které informuje o přesunu iPhonu 5c do kategorie „Obsolete“, a to společně s 3. generací iPadu mini. Oficiální podpora tedy končí 1. listopadu 2022.

Zdroj: ilounge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat