Meta chce přinést jednodušší přepínání mezi účty Facebooku a Instagramu

Meta chce přinést jednodušší přepínání mezi účty Facebooku a Instagramu
2022-09-30T16:35:04+02:00
• 30. 9. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Společnost Meta na svém blogu oznámila nové funkce, které mají uživatelům sítí Facebook a Instagram usnadnit přepínání mezi mez účty na těchto sítích. Společnost říká, že nové funkce přinesou snadnější přístup k účtu a také navigaci mezi více účty a profily.

Meta pracuje na nových funkcích pro Facebook a Instagram

Meta představila nové rozhraní pro přepínání profilů, které usnadní sledování oznámení, tak i přepínání mezi účty na Facebooku a Instagramu. Pokud si uživatelé účty přidali do stejného Centra účtů, budou moci snadno mezi těmito profily přepínat. Nově mohou vidět své účty na Facebooku a Instagramu na jednom místě a to i včetně oznámení ke kterým bude rovněž přístup z jednoho místa. Tyto nové funkce Meta testuje jak v aplikacích pro iOS, tak i pro Android.

01 AccountCenter 890x775x

Zdroj: Meta

Další novinkou je optimalizace vytváření nových účtů, které bude nyní rychlejší a jednodušší. Uživatelé, kteří si založí účet například na Facebooku mohou pomocí tohoto účtu pohodlně provést registraci i na Instagramu a naopak. Ti, kdo budou mít účet na Facebooku i na Instagramu  budou moci používat přihlašovací údaje z jedné aplikace i v druhé, pakliže budou jejich účty ve stejném Centru účtů.

02 Logging in 890x775x

03 Register accounts 890x775x

Zdroj: Meta

Meta rovněž podotýká, že všechny tyto nové funkce jdou ruku v ruce se stávajícím zabezpečením, které je pro účty aplikováno. Pokud si tedy někdo zapne dvoufaktorové ověření při přihlášení k účtu na Facebooku a na nerozpoznaném zařízení se bude přihlašovat k Facebooku pomocí přihlašovacích údajů pro Instagram, bude takové přihlášení neúspěšné. Rovněž budou uživatelé informováni, pakliže bude jejich stávající účet použitý pro vytvoření nového účtu, takže budou mít jistotu, že budou vždy informování o aktivitách v rámci jejich účtu. Meta dále sdělila, že ačkoliv tyto nové funkce budou aplikovány pouze na Facebook a Instagram, budou zkoumat, zdali je nebude možné aplikovat na další aplikace a služby, které Meta vlastní.

Zdroje: about.fb.com, neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat