Dodávky chytrých hodinek, navzdory nepříznivým ekonomických podmínkám, rostou

Dodávky chytrých hodinek, navzdory nepříznivým ekonomických podmínkám, rostou
2022-08-30T18:00:11+02:00
• 30. 8. 2022

Galaxy Watch 4; zdroj: Dotekomanie.cz

Stagnující ekonomika, která zpomalila růst trhu s mobilními telefony, naopak, jak se zdá, nemá stejný vliv na rostoucí trh s chytrými hodinkami. Podle zprávy Counterpoint Research trh s chytrými hodinkami ve 2. čtvrtletí vzrostl o 13 %.

Dodávky chytrých hodinek v 2Q 2022 vzrostly o 13 %

Dodávky za 2. čtvrtletí roku 2022 stouply u chytrých hodinek o 13 %, naopak ve stejném období dodávky chytrých telefonů klesly o 9 %. Podle průzkumu, největší objem dodávek, představuje Severní Amerika, ale i tento region zaznamenal meziroční pokles zhruba o 4 %. Tržní podíl pak na tomto kontinentu klesl za toto období o 26 %. Pro srovnání činil tržní podíl ve stejném období loňského roku 32 %.

Counterpoint Research Global Smartwatch Market Share Q2 2022 4400x2475x

Zdroj: Counterpoint

Meziroční poklesy dodávek nezaznamenává pouze severoamerický kontinent. Potýkají se s ním i Čína a Evropa, kde zaznamenali pokles o 10 %, resp. o 13 %. Zatímco v Číně může za pokles dodávek covidová pandemie, v Evropě za poklesem stojí válka na Ukrajině. Naopak indický trh zaznamenal ve 2. čtvrtletí tohoto roku obrovský 347% nárůst dodávek a podíl ke světovému trhu tak Indie představuje 22 %. Pro srovnání ve stejném období loňského roku to bylo pouhých 6 %. Za masivním nárůstem dodávek chytrých hodinek v Indii údajně stojí několik značek jako například značka Fire-Boltt.

Globálním lídrem na poli chytrých hodinek je i nadále společnost Apple, která za 2. čtvrtletí tohoto roku dodala o 8 % více zařízení než ve stejném období v loňském roce. I jeho tržní podíl však meziročně klesá. Oproti loňskému roku, kdy jeho podíl činil 30,6 %, je to letos 29,3 %. Letos si také velmi polepšil Samsung, který byl úspěšný nejen v Severní Americe, ale také v Indii, a to díky chytrým hodinkám Galaxy Watch 4.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat