Galaxy Watch5 se v předstihu ukazují v plné kráse aktualizováno

Galaxy Watch5 se v předstihu ukazují v plné kráse [aktualizováno]
2022-07-07T11:35:26+02:00
• 7. 7. 2022

Galaxy Watch 4; zdroj: Dotekomanie.cz

4

Aktualizováno 7. 7.

Co nevidět Samsung představí novou generaci svých hodinek se systémem Wear OS. Již jsme zde měli mnoho informací, spekulací a úniků, ale tentokrát si Samsung nepohlídal podobu základního modelu. K dispozici jsou animované obrázky s hodinkami Galaxy Watch5.

ezgif 1 b643bcaaab 800x800x ezgif 1 31235efc4c 800x800x

Zdroj: 91mobiles (se souhlasem)

Aktualizováno 13. 6.

Samotné představení nových chytrých hodinek od Samsungu s Wear OS se blíží, což dokazuje další střípek informací. Tentokrát díky certifikačnímu procesu se dozvídáme, že Galaxy Watch5 a Galaxy Watch5 Pro nabídnou rychlejší bezdrátové nabíjení. Současný model Galaxy Watch4 podporuje 5W technologii, u nové generace dojde ke zdvojnásobení. Konkrétně se tedy nabídne 10W technologie. Dá se tedy očekávat, že na toto bude cílit i marketing Samsungu.

gsmarena 003 1200x430x

Zdroj: gsmarena

Aktualizováno 4. 6.

Poslední spekulace naznačují, že hodinky od Samsungu nebudou mít rotační lunetu pro ovládání v případě verze Pro. Samsung zřejmě tento prvek nahradí jen čistě ovládání pomocí gest. Kromě toho se podařilo objevit ve zdrojovém kódu aplikace pro hodinky, že mezi senzory se nově objeví možnost měření teploty těla. Hodinky tak budou moci pracovat s dalšími informace a lépe vyhodnocovat fyzickou aktivitu nebo zdravotní stav uživatele.

Aktualizováno 16. 5.

Po měsíci zde máme další informace o nadcházejících hodinkách Galaxy Watch5 Pro. Dle @universeIce mají nabídnout prémiové materiály. Konkrétně pro ochranu displeje bude použit safír a samotné tělo nabídne titan, respektive titanovou slitinu. Dá se tedy očekávat, že cena značně naroste při takovéto výbavě. Možná Samsung mění strategii a místo rozdílných specifikací se budou jednotlivé modely lišit zejména materiály.

Aktualizováno 10. 4.

Nejnovější zprávy kolem chystaných hodinek od Samsungu poodhalují velikost baterie. Sice jsme zde měli náznaky kolem běžné verze, ale Galaxy Watch5 Pro nabídnou značné vylepšení. Zřejmě se objeví Galaxy Watch5 Pro, které nabídnou kapacitu baterie na úrovní 572 mAh. To je o 60 % více než u největší verze Galaxy Watch4. Je ale otázkou, jak se toto navýšení odrazí na samotné velikosti hodinek. Zatím si budeme muset počkat na potvrzení a případně doplňující informace. Je ale otázkou, jestli hodinky nebudou mít nakonec jiný název.

Aktualizováno 15. 3.

Po pár dnech zde máme další informace kolem nadcházejících hodinek od Samsungu se systémem Wear OS. Tentokrát se dozvídáme, že by 40mm verze mohla mít větší kapacitu baterie. Aktuální model nabízí 247 mAh, zatímco nová generace bude mít dle certifikace 276 mAh. Dá se předpokládat, že podobný posun bude i u větší verze. Není ale jasné, jestli to bude mít nějaký vliv na dobu používání. Minimálně očekáváme nějaké to prodloužení.

Původní článek 13. 3.

Nové chytré hodinky Samsung Galaxy Watch 5 by měly být představeny letos v srpnu a podle zvěstí by mohly být vybaveny funkcí měření tělesné teploty.

Galaxy Watch 5 by mohly umět měřit tělesnou teplotu

Přidáním této funkce pravděpodobně Google reaguje na probíhající situaci kolem COVIDu, kdy chce uživatelům přinést ještě lepší možnost kontroly tělesné kondice včetně zdravotních ukazatelů, jakým je i tělesná teplota. Samsung i Apple implementaci této funkce prozatím oddalovali, jelikož se jim efektivně nepodařilo vyřešit problémy se zkreslením naměřených hodnot kvůli vnějším faktorům, jakým je například okolní teplota generovaná například zahříváním při cvičení a podobně.

wear os 3 galaxy watch4 4032x2268x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Samsung údajně vyvinul novou technologii, která by toto mohla vyřešit. Pro měření bude pravděpodobně používat technologii v podobě infra teploměru. Prozatím to ale není zcela jisté. Kromě měření tělesné teploty přes chytré hodinky by Samsung rovněž mohl implementovat měření přes infra technologii i do svých sluchátek Galaxy Buds. Testování takového prototypu sluchátek bylo dokončeno a Samsung údajně připravuje termín vydání. Chytré hodinky Galaxy Watch 4 byly vydány vloni 11. srpna, je tedy pravděpodobné, že jejich nástupce Galaxy Watch 5 přijde v podobném termínu.

Zdroje: 9to5google.com, phonearena.com, sammobile.com, gizmochina.com, androidpolice.com, phonearena.com, gsmarena.com, 91mobiles.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 11. 4. 2022, 4:01

Když si vezmu že LG G watch Urbane 2 měli v roce 2016 570mAh se mi jeví dnes 572mAh jako směšný pokrok. Natož u ostatních co mají výdrž mizernou.

Martin Jeřábek

VIP 11. 4. 2022, 4:08

A co se dívám tak 1gen Urbane měli 700mAh. Takže mají co dělat. Po 7 letech stále bída.

LG Watch Urbane 1 měly 410 mAh a výdřž max 2 dny. Takže bída i před sedmi lety.

no predevsim by mohly obdrzet podstatne vetsi vydrz baterie…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat