Chrome OS Flex opouští betu a je dostupný pro všechny

Chrome OS Flex opouští betu a je dostupný pro všechny
2022-07-14T20:14:00+02:00
• 16. 7. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Udržet jakékoliv zařízení aktuální, tedy s nejnovějším systémem, je vždy tak trochu obtížné s postupem času. U smartphonů s Androidem se o to snaží komunita, která vytváří a modifikuje systém, aby mohl běžet na starších zařízeních. Některé mobily se tak dočkají ještě mnoha aktualizací po skončení podpory. V případě počítačů je to trochu komplikovanější, zejména s ohledem na výkon. Pokud jste zdatnější, nainstalujete si nějakou distribuci Linuxu. Nyní je zde ale i řešení od Googlu v podobě Chrome OS Flex.

Chrome OS Flex

Chrome OS Flex je spíše jen nový název pro CloudReady společnosti Newerware, kterou odkoupil Google. Nějakou chvíli trvalo, než jsme se dočkali upravené verze a před třemi měsíci byla uvolněna beta verze. Nyní Google ohlašuje stabilní verzi. Dle jeho tiskové zprávy je Chrome OS Flex oficiálně dostupný pro 295 zařízení, přičemž kompletní seznam lze najít na stránkách Googlu. To ale neznamená, že by tento systém nemohl fungovat i na jiných počítačích, zejména tedy noteboocích.

Vyzkoušeli jsme Chrome OS Flex (video)

Google sice oznámil dostupnost Chrome OS Flex, ale oficiální stránka ještě zobrazuje předběžný přístup. Zřejmě brzy dojde k aktualizaci a nabídne se plnohodnotný web stabilní verze. Chrome OS Flex není plnohodnotným operačním systémem. Potřebujete Google účet, přičemž vše je směřováno zejména do cloudu.

Na druhou stranu tak můžete vdechnout druhý život nějakému staršímu notebooku, který se vám povaluje doma. Navíc Chrome OS Flex není moc náročná na hardware a může svižně běhat i na poměrně starém hardwaru.

Zdroje: neowin.net, cloud.google.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat