Na konci května začala platit nová pravidla v aplikaci Crypto.com, jejich změna cenu kryptoměny na původní hodnoty nevrátila

Na konci května začala platit nová pravidla v aplikaci Crypto.com, jejich změna cenu kryptoměny na původní hodnoty nevrátila
2022-06-01T06:30:30+02:00
• 1. 6. 2022

Zdroj: Crypto.com

Společnost Crypto.com, kterou můžete nyní vidět promovanou u velkých sportovních akcí, jako je Mistrovství světa v ledním hokeji nebo závody Formule 1, se rozhodla na začátku května zrušit nabídku tzv. stakingu neboli uzamčení finančních prostředků uživatele v podobě jejich krypto tokenu Cronos (CRO). Reakce uživatelů byla masivní a hodnota jedné mince prakticky přes dvě noci klesla z 0,4 dolarů na 0,25 dolarů a postupně klesla po pár dnech na dalších 0,17 dolarů. Pokud jste měli v CRO uloženo 100 dolarů, za pár dní by z nich při jejich prodeji zpět na fiat zbylo jen 42 dolarů. Společnost Crypto.com při takovém propadu svého krypto tokenu změnila názor a rozhodla se staking ponechat, avšak v pozměněné variantě.

crypto visa

Zdroj: Crypto.com

Dvakrát měř, než dvakrát opravuj

Společnost Crypto.com zareagovala třetího května na pobouření ze strany uživatelů a snažila se je uklidnit e-mailem oznamujícím, že staking zůstane zachován, avšak ve změněné podobě pro jejich předplacené debetní karty Visa. Společnost nabízí celkem pět karet, u kterých si můžete vybrat, kolik vlastních financí si na půl roku uzamknete. Čím větší je finanční obnos, tím více nabízí Crypto.com jako cashback odměnu v podobě jejich krypto tokenů Cronos (CRO), kterou jsme směnitelné na jinou kryptoměnu či na fiat. První rozhodnutí ze strany Crypto.com bylo, že ponechají odměny pro pět nejvyšších karet, a dokonce navýší až o 3 % procenta odměny (u bílé a růžově zlaté z 5 na 8 %; o 1 % u zelené a fialové ze 3 % na 4 %). Modrá a červená karta by měly být bez odměny.

crypto 1052x535x

Zdroj: Crypto.com

Kryptoměna CRO ani tak nepřestala prudce ztrácet na své hodnotě a zklamání uživatelů neodcházelo. U výše zmíněných karet začíná zmíněny staking na 3 500 eur, tedy 86 000 Kč a stoupá až k 8,5 miliónu korun českých. Ze strany společnosti Crypto.com došlo k dalšímu přehodnocení svých kroků, kterými se snažili zajistit dlouhodobou udržitelnost společnosti. Nově zůstává cashback i u druhé nejnižší karty, tedy u červené. Snížil se však ze 2 % na 1 %. Klesly však i hodnoty vratky z učiněných plateb u všech ostatních karet. Černá, u které potřebuje 8,5 miliónu korun uzamknout na půl roku, se snížila z 8 % na 5 %. Bílá a zlatá klesly na 3 % a zelená a fialová na 2 %. Firma však nastavila tzv. reward cap, který má zajistit, že hodnota vráceného krypta CRO nepřesáhne měsíčně 50 dolarů u zelené a fialové a 25 dolarů u červené. Nejvyšší řady zůstávají bez omezení. Nově však nebude účtován poplatek 50 eur za povýšení na lepší kartu.

crypto.com

Zdroj: Crypto.com

Crypto.com se přepočítalo a snížilo si hodnotu své krypto měny skrze neuvážený razantní krok. Ovšem ani dvojitá oprava svého záměru nepomohla tomu, aby se hodnota mince vrátila zpátky na původní hodnotu, na které byla, než přišli s neoblíbeným oznámením zrušením odměn za provedené transakce. I přes snahu napravit chybu, se hodnota drží na hodnotě pod 0,20 dolaru za jeden CRO.

Zdroje: zdnet.com, crypto.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat