Trh s chytrými hodinkami meziročně vzrostl o 13 %

Trh s chytrými hodinkami meziročně vzrostl o 13 %
2022-06-01T16:30:44+02:00
• 1. 6. 2022

Zdroj: CounterpointResearch

Analytická společnost Counterpoint Research vydala aktuální zprávu k dodávkám chytrých hodinek na trh za první čtvrtletí tohoto roku. Přestože státy válcuje rostoucí inflace a jejich ekonomiky ztrácejí tempo, tak v meziročním srovnání trh dosáhl růstu s dvojcifernou hodnotou. Zveřejněná čísla potvrzují dominanci u největších výrobců, ovšem tradičně známe i jednoho výrazného skokana.

Vzestupy a pády

Meziročně trh narostl o 13 % s tím, že druhý Samsung díky většímu růstu (o 46 %) zvládl stáhnout o 2,1 % rozdíl od prvního Applu. Americký gigant evidoval 14% vzestup, který mu přidal jen 0,2 procentního bodu do celkového koláče. To je značný rozdíl oproti 2,3 % patřící Samsungu.

counterpoint chytre hodinky q1 2022 3 830x523x

Zdroj: CounterpointResearch

V pořadí třetí Huawei z podílu ztratil 1,1 % a stále evidentně bojuje s uživateli požadující služby od Googlu. Daleko příjemnější starost má čínské Xiaomi, kterému lze připsat 69% růst a již několikáté přepsání vlastního rekordu v dodávkách. Největším tahounem jsou nositelná zařízení nepřesahující prodejní cenu 100 dolarů (tj. cca 2 303 Kč).

Dále značka Amazfit si udržela svůj podíl, což naopak neplatí pro Fitbit nebo Garmin. Ve srovnání podle regionů v číslech ztrácela hlavně Evropa. Nakonec analytici kvitují pátý čtvrtletní růst v řadě za sebou, ale údajně druhé čtvrtletí bude poprvé ovlivněno děním na Ukrajině.

counterpoint chytre hodinky q1 2022 2 585x554x

Zdroj: CounterpointResearch

Zdroje: gizmochina.com, counterpointresearch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat