Civi 1S od Xiaomi se představí tento týden

Civi 1S od Xiaomi se představí tento týden
2022-04-19T06:30:45+02:00
• 19. 4. 2022

Zdroj: Xiaomi

Jen pár dnů nás dělí od oficiálního oznámení druhého zástupce do série Civi určené především pro ženy. Mohlo by se zdát, že půjde o přímého nástupce, ale údajně dojde pouze na několik vylepšení a plnohodnotná náhrada od společnosti Xiaomi dorazí až později. Čínský gigant už ve čtvrtek 21. dubna odhalí dlouho očekávaný model Civi 1S.

Stále žiletkou

Do velmi tenké konstrukce chtějí naskládat 6,55palcový AMOLED LTPO displej s Full HD+ rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. Proděravěný otvor uprostřed má nabídnout 32megapixelovou selfie kamerku IMX616 od Sony. Zařízení pod kapotu zřejmě dostane čipovou sadu Snapdragon 778G od Qualcommu, dvě možnosti paměti RAM (8/12 GB) nebo uživatelského úložiště (128/256 GB).

Článek baterie s kapacitou 4 500 mAh určitě doplní technologie rychlého nabíjení. Zadní strana bude vynikat trojicí objektivů fotoaparátu, kde si o hlavní slovo řekne 64MPx senzor GW3 od Samsungu podporující OIS (optická stabilizace obrazu). Poslední dvě místa zabere 8MPx IMX355 od Sony a 2MPx snímač bez upřesnění.

Zbytek výbavy uzavírá operační systém Android 12 pod vlastním rozhraním MIUI 13. Telefon by měl vstoupit do konečného prodeje v následujících dnech za zatím neupřesněnou cenovku.

Civi 1S 2000x2667x

Zdroj: Gizmochina

Zdroje: gizmochina.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat