Samsung Display odhaluje 13palcový roztažitelný OLED displej

Samsung Display odhaluje 13palcový roztažitelný OLED displej
2021-09-15T11:30:51+02:00
• 15. 9. 2021

Zdroj: ZDnet.com

Jihokorejský Samsung bezesporu patři mezi špičku výrobců displejů na světě. To nicméně demonstruje také na svých nových ohebných smartphonech Galaxy Z Flip 3 a Z Fold 3. Nyní Samsung během Global Tech Korea 2021 odhalil prototyp svého roztažitelného, potažmo rolovatelného displeje, jehož vlastnosti demonstruje na na níže přiloženém videu.

Nový typ rolovatelného displeje

Rolovatelné displeje přitom nejsou pro Samsung Display žádnou novinkou. Společnost svůj první prototyp roztažitelného displeje předvedla již v roce 2017, jednalo se však o menší 9,1palcový panel. Nový prototyp má úhlopříčku rovnou 13 palců. Na videu si lze také dobře všimnout automatického upravování velikosti displeje dle zobrazovaného obsahu, což Samsung ukazuje na tekoucí lávě. Nový OLED displej má také jednu vychytávku v podobě možnosti převádění standartního 2D obsahu do 3D.

Společnost samá uvádí, že nový typ displeje bude používat zejména v nositelné elektronice, jako například chytré náramky, IoT produktech a také v automobilovém průmyslu. Kromě nového prototypu roztažitelného displeje Samsung představil také prototyp ohebného displeje se 17palcovou úhlopříčkou.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat