Android jde nově ovládat výrazem obličeje

Android jde nově ovládat výrazem obličeje
2021-09-23T19:30:13+02:00
• 23. 9. 2021

Fotka od andrekheren z Pixabay

Nedávno jsme vás informovali, že Android 12 obsahuje nové možnosti ovládání pro uživatele, kteří nemohou používat ruce. Dnes jsme se dočkali oficiálního představení, ale samotná novinka není zřejmě vázaná jen na nejnovější verzi operačního systému, jelikož je součástí aplikace pro přístupnost. Jinak řečeno, měli byste mít nové možnosti k dispozici v nastavení v sekci přístupnost.

Rozhodně se jedná o zajímavou a jednoduchou možnost, jak umožnit uživatelům s komplikacemi ovládat svůj smartphone. Není to ale jediná novinka. Google navíc představil nový projekt.

Project Activate

Další novinkou je Project Activate, ale zde je nutné hned na začátku upozornit, že je dostupný jen pro země jako USA, Kanada, Austrálie a Velká Británie. Na druhou stranu se asi můžeme těšit na rozšíření a možná i do České republiky. Project Activate má za cíl zjednodušit uživatelům, kteří mají komplikace v ovládání smartphonu, komunikaci.

I aplikace se jmenuje Project Activate a umožňuje využít gesta obličeje pro některé povely, jako je třeba přečtení textu nahlas, poslání zprávy, uskutečnění hovoru. Lze přednastavit fráze a ty následně vyvolávat obličejem nebo pohledem do stran.

Google se snaží přinést uživatelům s komplikacemi velmi jednoduchý systém, který je ve své podstatě zdarma a je zapotřebí mít jen mobilní telefon a držák. Možná se dočkáme doby, kdy nebude nutné nakupovat drahou techniku.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat