Huawei se chlubí růstem, ale mobilů se to netýká

Huawei se chlubí růstem, ale mobilů se to netýká
2021-07-19T18:14:37+02:00
• 20. 7. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Společnost Huawei svého času představovala jeden mobilní telefon za druhým, přičemž v nabídce bylo několik top modelů každý rok. Od zavedení sankcí se hodně změnilo a nyní samotné představení nějaké novinky je spíše vzácností. Nyní například očekáváme příchod série Huawei P50. Samotné postavení na trhu se smartphony slábne, zejména pak v Evropě. Ostatně ve světovém měřítku firma nepatří ani mezi 5 nejlepších výrobců. Huawei se ale chlubí, že se daří na trhu s příslušenstvím.

Xiaomi posiluje postavení na evropském trhu, Huawei padá dolů

Hlavně chytré hodinky

Firma se pochlubila, že se jí daří v oblasti wearables, což jsou spíše chytré hodinky a náramky. Ostatně tento trh není tolik postihnut samotnými sankcemi, jelikož většinu klíčových součástí si může společnost zajistit sama. Navíc zde nejsou nějaká omezení na dodávky a podobně. V meziročním srovnání čtvrtletí tohoto a minulého roku došlo k dramatickému rozmachu dodávek na českém trhu. Huawei uvádí, že došlo k navýšení o 354 %.

To je značný skok, ale není jasné, jaké je reálné číslo dodávek. To společnost již neuvedla. Zároveň dodává, že v Evropě a Skandinávii došlo k nárůstu o 67 %. Je tak vidět, že tento segment firmě slušně roste, byť právě chytré hodinky nepatří mezi nejlevnější. Zároveň také roste věrnost zákazníků dle metriky Net Promoter Score. V lednu bylo toto hodnocení na 42 bodech, v dubnu již 57 bodů.

1200 675 Huawei Watch3 1200x675x

Zdroj: Huawei

Společnost má co nabídnout, ale otázkou je, jak to bude s produkty na mobilním trhu. V tuto chvíli se totiž spekuluje, že bychom se mohli dočkat smartphonů od Huawei s procesory Snapdragon, ale bez podpory sítí páté generace a také bez Google služeb a aplikací. Firma by musel a nasadit agresivní cenovou strategii, aby nabídla něco víc než konkurence. Je také otázkou, jak se ve světě ujme systém HarmonyOS, což je náhrada za Android s Google službami a aplikacemi.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat