Legendární Bulánci se dočkají pokračování, autoři v kampani vybrali již přes tři miliony

Legendární Bulánci se dočkají pokračování, autoři v kampani vybrali již přes tři miliony
2021-05-19T13:30:04+02:00
• 19. 5. 2021

Zdroj: SleepTeam

Po dvaceti letech se na scénu vrací legendární hra Bulánci. Česká freewarová střílečka z počátku tisíciletí se ve své době těšila velké popularitě. Ještě několik let po uvedení ji s nadšením o přestávkách hrála spousta školáků a unikátní byla i zapojením samotné hráčské komunity do směřování dalšího vývoje hry. Nyní tvůrci ze studia SleepTeam opět spoléhají na podporu komunity. Na Startovači rozjeli v pondělí večer kampaň na podporu vzniku hry Bulánci 2.0 a již nyní mohou slavit úspěch.

“Dlouho jsme si s myšlenkou na nové Bulánky pohrávali, a nakonec jsme se nechali unést nadšením a voláním komunity po moderním bulánčím titulu,” říká Jaroslav Wagner ze SleepTeam. Nebude se tedy jednat vyloženě o remaster původního titulu. Kromě nového kabátu pro staré levely přijde i mnoho zcela nových úrovní. Bulánci také dostanou třetí rozměr (původní hra je ve 2D), vylepšenou grafiku a spoustu dalších novinek a vylepšení.

Rekordní kampaň umožnila podporu více platforem

Pro vznik nových Bulánků si tvůrci vytyčili cílovou částku 500 000 korun. Tu se jim podařilo vybrat jen necelé dvě hodiny po startu kampaně. Za prvních 24 hodin na projekt přispělo více než 2000 podporovatelů částkou přesahující dva miliony a dvě stě tisíc korun. Ve středu dopoledne se už kampaň mohla chlubit třemi miliony korun, tedy 600 % požadované částky. Již teď je tedy jisté, že se hra v plné parádě vrátí. Do konce kampaně přitom zbývá ještě 28 dnů.

Level Na dobrou noc 800x600x Level Na dobrou noc 1920x1080x

Zdroj: SleepTeam

Nově si budou moct Bulánky zahrát i majitelé Maců, Linuxů a herních konzolí (PS4, PS5, Xbox, Nintendo Switch). Vzhledem k obrovské úspěšnosti kampaně je již nyní také jisté, že hra přijde i na mobilní telefony. Díky překročení třímilionové hranice vývojáři rovněž slibují, že umožní v rámci nových Bulánků také crossplatformní multiplayer. Fanoušci se tedy mají opravdu na co těšit a díky podpoře snad všech představitelných platforem si bude moct zahrát takřka každý.

bul05 1116x729x

Zdroj: SleepTeam

Noví Bulánci již na rozdíl od původní hry nebudou zadarmo. Pokud v kampani přispějete částkou alespoň 400 korun, dostanete jako odměnu klíč k Bulánkům na PC. Za vyšší příspěvky vás pak autoři odmění například předběžným přístupem ke hře, můžete získat cínovou sběratelskou figurku Bulánka, novou karetní hru, bonusy ve hře a mnoho dalších. Součástí každé odměny je uvedení na zdi díků na webu hry.

Zatím není jisté, kdy si první hráči Bulánky 2.0 budou moct vyzkoušet. Dle slov tvůrců na stránce kampaně se však již nyní na vývoji usilovně pracuje a vydání je prozatím plánováno v průběhu příštího roku.

Zdroje: bulanci.cz, startovac.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat