Apple zakazuje aplikace, které nabízejí odměny za zapnutí sledování aplikací v iOS 14.5

Apple zakazuje aplikace, které nabízejí odměny za zapnutí sledování aplikací v iOS 14.5
2021-04-30T11:30:05+02:00
• 30. 4. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Společně s představením novinek Apple vypustil také aktualizaci na iOS 14.5, která disponuje také velmi diskutovanou novinkou. Tou je transparentnost sledování dat v aplikacích. Apple se tak rozhodl k razantnímu kroku, kdy v App Store zakáže aplikace, které vás odměňují za zapnutí sledování dat.

V Číně zřejmě našli způsob, jak obejít bezpečnostní funkci v Apple iOS 14.5

Konec sledování dat ostatních aplikací

Transparentnost sledování dat aplikací je jedna z novinek v iOS 14.5 a umožňuje uživatelům ovládat to, jak je aplikace sledují, když je právě nepoužíváte. Apple tedy aplikacím povoluje sledování dat při jejich používání, data z ostatních aplikací jim ale již neumožňuje získat.

Pro vývojáře aplikací a samotné společnosti vlastníci aplikace tak nastávají poměrně velké komplikace. Příjmy některých aplikací totiž závisí právě na datech získaných z jiných aplikací, díky kterým pro každého uživatele můžou nasadit cílenou reklamu, těmto časům ale odzvonilo. Ačkoliv se tento krok může jevit jako pozitivní směrem k samotným uživatelům, nese s sebou i nějaká negativa. Aplikace vám totiž nebudou moci navrhovat relevantní obsah, který dříve doporučovaly na základě toho, co o vás zjistily v jiných aplikacích.

Toto rozhodnutí tedy má své dobré, ale i stinné stránky. Na jednu stranu budete mít jistotu soukromí, na stranu druhou se však v sociálních sítích můžete setkat s obsahem, o který se vůbec nemusíte zajímat. Pokud se o svá data bojíte i tak, stále je zde možnost využívat připojení například pomocí VPN.

Zdroj: techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat