Spotify bude možné nastavit jako výchozí přehrávač hudby v systému iOS

Spotify bude možné nastavit jako výchozí přehrávač hudby v systému iOS
2021-02-08T18:00:20+02:00
• 8. 2. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Společnost Apple konečně nabízí možnost nastavit hudební přehrávač Spotify jako výchozí. Volba přehrávání přes službu Spotify bude dostupná pro zadávání příkazů přes Siri.

Siri umožní přehrát hudbu přes Spotify

Tato novinka se objevila v beta verzi iOS 14.5. Pokud požádáme Siri o přehrání hudby, zobrazí se seznam všech dostupných streamovacích služeb, které jsou v zařízení nainstalované. Jakmile vybereme příslušnou službu, bude v budoucnu používaná jako výchozí.

Uživatelé na síti Reddit sdělili, že je nyní tato funkce dostupná a zahrnuje rovněž i aplikace pro přehrávání podcastů. Rovněž reportují, že pro používání jiných streamovacích služeb není nutné mít v zařízení instalovanou službu Apple Music.

Zdroj: 9to5mac.com

Jak uživatelé sdělili, funkce zatím ještě není zcela odladěna a potýká se s problémy, kdy při požadavku na přehrání skladby nedojde k nabídnutí příslušné služby, nebo dojde rovnou k přehrání v Apple Music, ačkoliv jsou k dispozici i jiné služby.

Jak se zdá, tento krokem je dalším z řady opatření, kterými se Apple chce vyhnout problémům s upřednostňováním svých produktů před konkurenčními. Snaží se tak nabídnout možnost výběru alternativy. Nedávnou tak například umožnil zvolit jiný webový prohlížeč, nebo emailového klienta než toho, který je defaultně instalován od Applu.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat