Samsung představil 50MPx snímač pro mobily

Samsung představil 50MPx snímač pro mobily
2021-02-26T19:06:23+02:00
• 27. 2. 2021

Zdroj: Samsung

Ještě pře lety se výrobci značně chlubili, když do mobilu dali foťák, který měl lehce přes deset megapixelů. Dnes je již běžné, že mají desítky megapixelů, a dokonce se chystají takové, které dosáhnou na 200 MPx. Na takové si budeme muset počkat, ale dnes zde máme 50MPx novinku od Samsungu.

50MPx ISOCELL GN2

Nový senzor se chlubí velikostí 1,4 mikrometru pro jednotlivé pixely a celková velikost se zastavila na hodnotě 1/1,2 palců. Samsung se chlubí, že novinka umí zachytit více světla a lépe posloužit ve zhoršených podmínkách než předchůdce. Kromě toho nový snímač nabízí hybridní technologii a lze s ním pořídit 100MPx snímek. V podstatě se jedná o umělé navýšení rozlišení za použití pokročilých algoritmů, přičemž by se tato manipulace neměla odrazit na kvalitě obrazu.

Samsung zavedl také Dual Pixel Pro, což je další generace ostření za použití fázové detekce. V každém pixelu jsou využity pro tuto funkci dvě fotodiody, takže celkově se hodnota zvýšila na 100 milionů bodů sloužících pro rychlejší a přesnější zaostření obrazu.

Samozřejmě jsme se dočkali vylepšení i v dalších oblastech, jako je například HDR, tedy vysoký dynamický kontrast. Dokonce se společnosti podařilo v tomto režimu focení snížit spotřebu o 24 %. Dále se nabízí funkce jako Smart ISO a Smart ISO Pro pro lepší kvalitu výsledných snímků. V oblasti videa může senzor zvládnout Full HD rozlišení se 480 snímky za sekundu, případně 4K se 120 snímky za sekundu.

Samsung rovnou uvedl, že nový senzor je již masově vyráběn, takže se co nevidět objeví v prvních smartphonech. Nutně to nemusí být mobily právě od Samsungu.

Zdroj: news.samsung.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat