realme GT 5G se představí 4. března a bude extrémní ve všech směrech

realme GT 5G se představí 4. března a bude extrémní ve všech směrech
2021-02-20T16:30:02+02:00
• 20. 2. 2021

Zdroj: Klgadgetguy.com

Když na konci loňského roku Qualcomm uvedl nový nejvýkonnější procesor Snapdragon 888, tvrdilo realme, že právě ono představí první smartphone s tímto procesorem. Nicméně se to tak úplně nevyvedlo, jelikož první se Snapdragonem 888 bylo Xiaomi a jeho modely Mi11. Nyní ale realme láká na představení nového top modelu s názvem GT 5G, který se specifikacemi velmi podobá chystanému realme Race, který již byl ocertifikován.

Čísla až na prvním místě

V realme si pravděpodobně řekli, že když má být model GT 5G smartphonem nejvyšší třídy, ať specifikace stojí opravdu za to. Dočkáme se tak nadstandardní 12 GB operační paměti, která doplňuje Snapdragon 888, pro ukládání dat je pak 256GB úložiště. Na přední straně bude displej, jehož obnovovací frekvence displeje, která se má vyšplhat až na 160 Hz. Zda se bude jednat o AMOLED či IPS, je ale prozatím tajemstvím, jistá je pouze úhlopříčka 6,8 palců a také druhá připravovaná verze se 120Hz displejem.

realme gt 5g teaser 690x1227x

zdroj: weibo.com

Jestli je ale některá hodnota opravdu extrémní, je to rychlost nabíjení, není totiž rychlonabíjení jako rychlonabíjení, proto zde realme použilo rovnou 125W nabíjení, čímž překonává dosavadního rekordmana vivo iQOO 7 s „pouhými“ 120 watty. Baterie o kapacitě 5000 mAh by tedy měla být dobita během pár minut. Otázkou je však její životnost, jelikož takto rychlé nabíjení bateriím příliš neprospívá. Na závěr můžeme počítat s Androidem 11 a realme UI 2.0.

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat