Nejvíce tabletů bylo dodáno na konci roku

Nejvíce tabletů bylo dodáno na konci roku
2021-02-01T11:30:08+02:00
• 1. 2. 2021

Zdroj: Thenextweb.com

Nejnovější analýzu trhu zaměřenou nejen na tablety vydala známá společnost Canalys a podle jejich čísel za poslední čtvrtletí loňského roku došlo k největší dodávce zařízení v historii. Navíc ani jeden výrobce se nedostal do záporných čísel. Do konečného výsledku promluvila hlavně aktuální doba, kdy většina uživatelů díky celosvětové pandemii COVID-19 tráví volný čas převážně doma.

Růst kam se podíváš

Za čtvrté čtvrtletí bylo dodáno skoro 53 milionů zařízení a nejvíce do balíku přispěl Apple (19,9 mil.) se Samsungem (9,9 mil.). Nicméně 6% propadem v podílu prošlo Huawei, čehož naopak využilo Lenovo s vzestupem o 4 %. V meziročním srovnání došlo k nárůstu o 18,5 mil. zařízení, což bez Applu dohromady udělala zbývající čtyřka ve stejném období roku 2019.

Q4 2020 1850x1060x

Zdroj: Canalys.com

Vzhledem k již uzavřenému roku můžeme balancovat i s celkovými čísly. První místo si tedy vysloužil Apple s 37% podílem (58,8 mil.), jehož 1% propad připadl druhému Samsungu (31 mil. zařízení). Větší 2% ztráta v podílu se dotkla firmy Huawei (16,3 mil.), které začíná šlapat na paty rozjetý Amazon (15,9 mil.) a také Lenovo s 2% růstem. Nakonec následující týdny či měsíce pravděpodobně ještě nebudou měnit nastavený trend.

2020 Canalys 1854x1064x

Zdroj: Canalys.com

Zdroje: sammobile.com, gsmarena.com, canalys.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat