Huawei koupil patenty od BlackBerry

Huawei koupil patenty od BlackBerry
2021-01-18T19:30:29+02:00
• 18. 1. 2021

Zdroj: BlackBerry

1

Společnost Huawei se stále nachází v problémech kvůli omezené spolupráci nejen s americkými společnostmi. Navíc současná administrativa USA zamítla několik licencí dovolujících některým americkým firmám spolupráci s tímto čínským gigantem. Zřejmě to ale Huawei neodrazuje a pokračuje v posilování.

Další rána Huawei, mnohé licence byly odmítnuty

90 patentů od BlackBerry

Společnost BlackBerry dříve patřila mezi nejvýznamnější hráče na trhu s mobilními telefony. S příchodem smartphonů se ale začala obracet situace a kanadská společnost se nakonec odhodlala k licencování své značky. V poslední době tak vznikaly mobily BlackBerry v továrnách jiných společností. Jednou z nich byla firma TCL, která se nyní snaží o vstup pod vlastním názvem.

Dle nedávné zprávy společnost BlackBerry prodala přibližně 90 klíčových patentů firmě Huawei. Má se jednat o patenty kolem zabezpečení smartphonů, sdílení dat ve skupině zařízení, řízení přístupu a podobně. Zahraniční média označují tyto patenty za klíčové. Zatímco ani jedna společnost neuvedla bližší informace, tak již nyní lze vidět u registrátorů, že došlo k převodu, u některých ještě před koncem minulého roku.

Huawei

Zdroj: Gizmochina

Ačkoliv jsou patenty mnohdy nástrojem k vedení soudních sporů, tak jsou zde i jiné možnosti využití. Například Huawei bude moci vybírat licenční poplatky za používání popsaných technologií. Případně si jen Huawei koupil možnost bez jakýchkoliv problémů používat technologie, které byly vyvinuty firmou BlackBerry.

Devadesát patentů se může zdát jako velké množství, ale BlackBerry má v držení přibližně 38 000 dalších. Mnozí odhadují jejich hodnotu na 450 milionů dolarů. Je také možné, že kanadská společnost jen získává prostředky na vývoj, případně vylepšení svého finančního stavu.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Michael Brunnbauer

19. 1. 2021, 0:18

Doufam, ze budou ten Blackberry nasledovat.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat