Další rána Huawei, mnohé licence byly odmítnuty

Další rána Huawei, mnohé licence byly odmítnuty
2021-01-18T06:32:33+02:00
• 18. 1. 2021

Huawei, SMIC, Ministerstvo obchodu Spojených států amerických; Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Americké společnosti dostaly zákaz obchodovat s čínským gigantem Huawei v roce 2019 a do té doby se restrikce rozšířily i na firmy mimo USA. Výrobce tak musel začít řešit mnohé problémy, které se nedotýkají jen smartphonů. I přes značné investice vše vyústilo do takové podoby, že Huawei byl nucen prodat značku Honor, aby ji zachránil. Mohli jsme si myslet, že situace nemůže být horší, ale nakonec je.

Ještě jedna rána pro Huawei

Huawei sice nemůže spolupracovat a obchodovat s mnohými společnostmi po celém světě, ale na druhou stranu některé požádaly o dočasnou licenci. Pakliže ji obdržely, mohly nadále spolupracovat s Huawei. Například Microsoft jednu takovou obdržel, díky čemuž Huawei mohl dodávat počítače se systémem Windows.

Agentura Reuters ale nyní informuje, že došlo ke zrušení mnoha licencí, které se dotýkají společnostní jako Toshiba, Samsung a dokonce Intel. Uvádí tak na základě zdrojů obeznámených s touto situací. Zatím ani jedna strana odmítla cokoliv komentovat, ale vypadá to na poslední ránu administrativy vedenou Donaldem Trumpem. Ten bude vystřídán již 20. ledna novým prezidentem.

honor huawei 1922x1093x

Zdroj: Dotekomanie.cz

V tuto chvíli se ještě neví, kolik společností opět nesmí obchodovat s Huawei, ale odhaduje se, že zatím došlo tímto krokem na zrušení zakázek v hodnotě 120 miliard dolarů. Evidentně další licence nebudou uděleny. Když vezmeme v potaz, že nedávno došlo k zařazení na černou listinu společností Xiaomi a DJI, tak to vypadá, že Donald Trump chce co nejvíce potrestat čínské společnosti, dokud má tu možnost. Otázkou je, čeho se ještě dočkáme, dokud bude v úřadu.

Zdroje: androidpolice.com, reuters.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Essence of Life

18. 1. 2021, 14:08

Ten Trump je takový …Absolutní symbol monarchie!
„Komu tím prospějete!!“

Kdyby ostatní země zakázali iPhone že je vyráběný z materiálu co těží děti v šílených podmínkách. Se bojí že Čína by finanče mohla posílit armádu. Nejde tady o žádný špehovačky, ale peníze v prvním případě.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat