Motorola rychle reagovala na Xiaomi Mi Air Charge

Motorola rychle reagovala na Xiaomi Mi Air Charge
2021-01-29T08:00:39+02:00
• 29. 1. 2021

Zdroj: Motorola

Xiaomi jsme mohli dříve považovat za výrobce cenově dostupných mobilů, ale dnes se již jedná o jednoho z největších výrobců, přičemž se snaží inovovat technologie a přicházet s novinkami. Na svém kontě má již mnoho zajímavých zařízení, ale dnes jsme se dočkali představení nové technologie Xiaomi Mi Air Charge, která by měla zamířit k zákazníkům již příští rok. Jde o skutečné bezdrátové nabíjení na několik metrů. Po představení se rychle ozvala Motorola, možná až příliš rychle.

Xiaomi Mi Air Charge aneb nabíjení na několik metrů bez kabelu i podložky

I Motorola umí bezdrátově nabíjet

Zatímco se Xiaomi pochlubilo oficiální cestou novinkou Xiaomi Mi Air Charge, přičemž jsme se dozvěděli i nějaké parametry, tak Motorola spíše jen odpověděla, že chystá podobnou technologii. Bohužel samotná prezentace je jen formou krátkého videa, z kterého se nedozvídáme bližší informace.

Motorola Remote Charging Demo 1200x696x

Zdroj: XDA Developers

Jednoduše řečeno, i Motorola pracuje na možnosti bezdrátového nabíjení smartphonu, jen to nebude na několik metrů. Z videa jde vidět, že technologie funguje na vzdálenost až 100 cm. Odhadujeme, že musí být zadní panel mobilu nasměřován na nabíjecí stanici, která musí být směřovaná stejným směrem. Zřejmě zde není tolik antén jako u Xiaomi Mi Air Charge. Také jde vidět, že samotný proces nabíjení musí mít volný prostor, jelikož na videu stačilo narušení už jen samotnou rukou mezi stanicí a mobilem.

Motorola jen ukázala, že má takovou technologii, ale nebylo uvedeno, na kolika wattech funguje nabíjení. K demonstraci bylo použito zařízení Motorola Edge, zřejmě s dodatečnými úpravami. Samotná demonstrace ale ukazuje slabiny technologie. Mobilem byste museli směřovat pod určitým úhlem a na krátkou vzdálenost na jedno konkrétní místo. Motorola je zřejmě v prvních fázích vývoje a zatím to nevypadá jako úplná konkurence pro Xiaomi Mi Air Charge.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat