Marshall Emberton – klasik s basy recenze

Marshall Emberton – klasik s basy [recenze]
2020-12-11T09:29:47+02:00
• 11. 12. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Reproduktory k mobilním telefonu jsou stále populárnější příslušenství a my si dnes představíme zajímavý model Emberton od značky Marshall. Tu asi není třeba podrobněji uvádět, jedná se o známého výrobce hudebních zesilovačů. Jaký je jeho nový reproduktor? Jaké má basy? Nabízí nějaké chytré funkce?

Konstrukce

Jedná se opravdu o bytelný kvalitně zpracovaný kvádr, který zaujme pogumovaným tělem. Na jeho velikost je relativně těžký, váží 0,7 kilogramu, takže v batohu o něm budete vědět. Na stole vám ale díky tomu velmi pevně drží, čemuž napomáhá i právě pogumované tělo.

Zpracování je opravdu kvalitní a zaujme krásnou mřížkou, na které se nachází typické logo značky Marshall. Stejnou mřížku jen bez loga nalezneme i z druhé strany, což naznačuje fakt, že tento reproduktor hraje do všech stran.

Marshall 1 5238x2940x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Hlavním ovládacím prvkem je zlaté tlačítko na horní straně, které má hned několik funkcí.  Při jeho podržení se repráček spustí, což doprovází vcelku hlasitý zvuk kytary. To může být pro někoho rušivé, ale jasně to naznačuje, že tohle je reproduktor určený k hraní nahlas.

Zlatý tlačítko je v podstatě čtyřsměrný, pohybem nahoru/dolů měníte hlasitost, pohybem doleva/doprava přepínáte mezi skladby. Pro spárování podržíte druhé schované černé tlačítko nalevo od zlatého joysticku. Pro párování je tu tedy jen Bluetooth, škoda absence NFC.

Marshall 2 5238x2940x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Napravo od joysticku se pak nachází indikace baterie v podobě červené stupnice. Nakonec pro nabíjení slouží konektor USB-C, který je umístěn na pravém boku. Že tohle je reproduktor do nepohody, naznačuje i jeho odolnost s certifikací IPX7. Vydrží tak minimálně nějaké to polití vodou.

Marshall 6 5695x3197x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Zvuk

Výkon při hraní zajišťují celkem dva měniče, přičemž každý má výkon 10 W. Dohromady tak dostáváme výkon reproduktoru 20 W. Frekvenční rozsah je od 60 Hz do 20 kHz. Zvuk, jak jsem již zmiňoval, je schopný šířit se do všech stran.

Zvukový výstup je výborný, potěší především hutné basy, které jsou však velmi příjemné pro poslouchání. Velice mě také překvapila maximální hlasitost, která je opravdu vysoká. Když jsem si pustil v jednom pokoji hudbu na maximum, stále jsem ji přes několik místností na druhém konci bytu slyšel hlasitě.

Při této maximální hlasitosti je samozřejmě slyšet již mírné zkreslení zvuku a basy již nejsou tak výrazné, což je vcelku logické vzhledem k fyzické velikosti reproduktoru.

Marshall 4 5238x2940x Marshall 7 5328x2991x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Výdrž baterie je krásných 20 hodin, a tak se o ni nemusíte bát. A pokud se náhodou vybije, dobijete ho na 5 hodin přehrávání už za 20 minut. Na plnou kapacitu to trvá zhruba 3 hodiny.

Pro párování slouží Bluetooth 5.0 a s konektivitou jsem neměl sebemenší problém. Jen bych možná ocenil, aby se reproduktor tak rychle sám nevypínal při nečinnosti. Na rozdíl od konkurence nenabízí Marshall žádnou aplikaci s nastavením například ekvalizéru, zvukového profilu, vypnutí zapínacího zvuku či dalších funkcí. Na jednu stranu je fajn, že nemusíte mít v telefonu další aplikaci, ale nějaké pokročilejší nastavení bych ocenil.

Výrobce se zde zkrátka držel při zemi a chybí také klasický AUX 3,5mm jack, pokud byste si chtěli pustit zvuk přes kabel. Není to zkrátka ani žádný chytrý reproduktor, po takových se ohlédněte jinde, je to klasik.

Zhodnocení

Marhshall Emberton je skvělý reproduktor, který si ale už nehraje na nic víc. V jednoduchosti je síla, přesto mi tak trochu chybí nějaká přidaná hodnota vzhledem k cenovce 4 tisíce korun. Reproduktor není nijak chytrý, není k němu aplikace s pokročilejším nastavením a postrádám také mikrofon. Je to zkrátka a jednoduše skvělý reproduktor ze staré školy, který zkrátka zapnete a užíváte si skvělý basový zvukový výstup. Bude tak ideální na cesty a třeba na malou párty, na pláž nebo na zahradu.

Marshall 5 5695x3197x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Jasným konkurentem je JBL Charge 4, který nabízí vyšší výkon 30 W, stejnou odolnost, stejnou dobu přehrávání na baterii a je o pár stovek levnější. Přímé porovnání kvality zvuku s dnes recenzovaným modelem však nemáme. Stejně tak v podobné cenové hladině pořídíte Sony SRS-XB43 s vyšší výdrží baterie, světelnými efekty nebo zabudovaným mikrofonem. Přesto dnes testovaný model zaujme elegantním designem, hutným hlasitým projevem s velmi kvalitně naladěným basovým projevem.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat