Konka ukázala první hodinky Aphaea Watch s MicroLED

Konka ukázala první hodinky Aphaea Watch s MicroLED
2020-12-21T13:30:27+02:00
• 21. 12. 2020

Zdroj: Gizmochina.com

1

Zobrazovací technologii MicroLED lze považovat za budoucnost displejů a už v daleké minulosti si s ní pohrával kalifornský Apple, který ovšem začíná pomalu ztrácet půdu pod nohama. Společnost Konka pocházející z Číny se nedávno účastnila veletrhu, kde na jeho konci právě představila první chytré hodinky s názvem Aphaea Watch založené na této technologii.

Mnoho krásy nepobraly

V hranaté kostře těla se usadil 2palcový LTPO displej s rozlišením 400 x 400 pixelů. Jednotlivé pixely jsou od sebe vzdáleny 0,12 mm a maximální jas dosahuje na neuvěřitelnou hodnotu 1 500 nitů. Jen pro srovnání můžeme dodat, že OLED panel u 6. generace hodinek Watch od Applu má svítivost „jen“ 1 000 nitů.

Když vynecháme vyšší jas, tak MicroLED technologie přináší totožné benefity jako OLED – například vysoký kontrast barev nebo rychlou odezvu. Výrobce sice nezmiňuje velikost článku baterie, ale díky výrazné energetické úspoře vydrží až 35 dnů v provozu. Dále není zatím znám ani výrobce samotného displeje. Pravděpodobně padla volba na firmu BOE, která již vloni zahájila hromadnou výrobu.

Zanedlouho by do rozjetého vlaku mohla také nastoupit dvojice RiTDisplay a PlayNitride. Oba producenti mají od května roku 2019 uzavřenou dohodu o spolupráci, takže první hmatatelný produkt lze vyhlížet.

Zdroje: gizmochina.com, microled-info.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 21. 12. 2020, 14:15

Apple koketuje s MiniLED ne s MicroLED ten ani neví jak bude úžasný 😂

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat