Přispívání do Google Street View se možná stane komunitní záležitostí

Přispívání do Google Street View se možná stane komunitní záležitostí
2020-11-09T21:04:54+02:00
• 10. 11. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google dlouho pracuje na své službě Street View, ale až v poslední době jsme se dočkali významnějšího rozšíření díky funkci Live View. Nejenže napomáhá lepší orientaci ve městech samotným uživatelům, ale dokonce se začínají objevovat prvky rozšířené reality. Možná se v dohledné době dočkáme dalšího pokroku, který napomůže ke zlepšení dat.

Komunitní Google Street View?

Google musel vytvořit specifická zařízení pro mapování ulic. Možná jste se již setkali s autem Street View, ale kromě toho se nabízí navíc i batoh s veškerou technikou a hlavně 360° kamerou. Dokonce ho lze za určitých podmínek vypůjčit přímo od Googlu a napomoci v mapování.

unnamed 2 512x325x Pic1 Danny Tree Row v2max 1000x1000 1000x667x

Zdroj: Google

Kromě těchto specificky vytvořených systémů se nabízí i alternativní možnosti záznamu. Google má například skútr, sněžný skútr a dokonce i malý vozík pro mapování vnitřních prostor. Bohužel se jedná o poměrně drahá zařízení a mapování není tak rychlé.

unnamed 3 512x324x unnamed 4 512x324x unnamed 2 512x324x

Zdroj: Google

Ukazuje se, že by Google mohl dát možnost každému uživateli zapojit se do přispívání do Street View. Konkrétně skrze aplikaci Google Street View pro mobilní telefony. Podařilo se totiž zachytit funkci Driving Mode, která bude zaznamenávat při cestování veškerá potřebná data.

Funkce není zcela nová, jelikož si s něčím takovým Google pohrává již delší dobu, aspoň dle dostupných informací. Driving Mode bude využívat jen jednu kameru na mobilním telefonu, což se nemůže rovnat 360° systému záznamu, ale zde mu napomohou pokročilejší algoritmy a strojové učení.

Při větším množství dat bude moci Google veškerý obsah pospojovat a zpřesnit data ve Street View. Navíc si tak uživatelé budou moci zmapovat vlastní místa, třeba i obchody a podobně. Je otázkou, kdy a jestli se tato funkce nabídne všem uživatelům.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat