Huawei údajně prodává dceřinou značku Honor

Huawei údajně prodává dceřinou značku Honor
2020-11-10T10:47:58+02:00
• 10. 11. 2020

Zdroj: Coolsmartphone.com

Prezidentské volby v USA jsou téměř u konce. To bylo velké téma v posledních týdnech nejen v Americe, ale také u nás v Evropě. Nesmíme však zapomínat na reálné problémy, které se už měsíce nevyřešily. Jedním z nich je například obchodní válka USA s Čínou, kterou jednoznačně nejvíce odnesla společnost Huawei. Kvůli „banu“ od americké vlády nemá v podstatě Huawei šanci prodávat své produkty na území USA. Kdyby jen to. Problém má také s certifikací od Googlu, čímž nemůže do svých telefonů a tabletů implementovat Google Services. Díky tomu Huawei prodává zařízení sice s Androidem, ale kompletně bez Google aplikací. 

Huawei klesly tržby na všech frontách

Delší dobu se na internetu šuškalo o potenciálním prodeji její dceřiné firmy Honor. Na povrch se objevily podrobnější informace (stále spekulace), která zmiňuje multimiliardovou dohodu. Konkrétně s touto zprávou přišla agentura Reuters. 

Huawei

Huawei Nova 8 SE; Zdroj: Huawei

Podle jejího zdroje získalo Huawei nabídku na odkup Honoru v podobě 15 mld. dolarů. Částku dalo dohromady tři nebo více investičních skupin částečně financované vládou města Shenzhenu a společností Digital China. Odkupem by se Huawei v podstatě vzdal 7 000 zaměstnanců, výzkumných technologií, vývoje a dalšího know-how Honoru. S největší pravděpodobností bude dohoda oficiálně oznámena už tento týden.

Huawei vyrábí a prodává telefony na mezinárodní úrovni pod vlastní značkou, zatímco o západní trhy se více zaujímá Honor. Ten doposud lákal na prvotřídní hardware za rozumnou cenu. Bohužel kvůli americkému zákazu tržby obou společností klesly na všech frontách. Malé světlo na konci tunelu může Huawei vidět u kandidáta Bidena, který by mohl potenciálně zákaz zrušit. Je ale pravděpodobné, že ochranné složky USA budou argumentovat budoucímu prezidentovi bezpečnostními hrozbami, které by v případě zrušení zákazu mohly nastat. 

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat