Microsoft pracuje s Applem na spuštění xCloud pro iOS

Microsoft pracuje s Applem na spuštění xCloud pro iOS
2020-11-27T11:30:11+02:00
• 27. 11. 2020

Zdroj: Alza

Není to tak dávno, co se Apple nechal slyšet, že by rád vyjádřil ochotu povolit služby pro streamování her na svých mobilních zařízeních. Vývojáři ale měli problém s tím, že museli své hry nabídnout také App Storu, pokud je chtěli nabízet ve své streamovací službě. Společnost tvrdí, že je to proto, aby mohla hry zkontrolovat a zjistit, zda dodržují podmínky a zásady App Storu. 

Microsoft usilovně spolupracuje s Applem na spuštění xCloud platformy

To ale není úplně realistické, protože některé služby mohou mít stovky her a bylo velmi zdlouhavé je všechny jednotlivě nabídnout App Storu pro kontrolu. Microsoft ale věří, že by s Applem mohl dojít na dohodu. Phil Spencer z Microsoftu v rozhovoru pro The Verge uvedl, že jsou otevřeni a ochotni spolupracovat s Applem na spuštění streamovací služby xCloud na iOS. 

Microsoft

Zdroj: TheVerge

Konkrétně se měl Phil Spencer vyjádřit následovně: „Jsme ochotni s nimi spolupracovat na bezpečnosti a dalších procesech, se kterými Apple přišel. Provozujeme platformu, která bere bezpečnost a zabezpečení velmi vážně. Xbox je pro nás velmi důležitý, takže bezpečnost pro nás není cizím slovem.“

Dále poznamenal, že s největší pravděpodobností půjdou zatím cestou Safari, na kterém uživatelé budou moci používat Xbox Game Pass Ultimate, což je alternativní řešení. Spencer ale řekl, že je Apple přístupný myšlence nativní aplikace pro iOS. Podobnou cestou, tedy skrze Safari, půjde také Google se svou službou Stadia. Stejnou strategii přijala i NVIDIA. Doufejme, že se alespoň Microsoftu podaří svou službu protlačit přímo na iOS. 

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat